ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΗΔΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ

 


Δεν ησυχάζει αυτός ο Μανώλης Γλέζος. Το «ιστορικό στέλεχος της αριστεράς» όπως αποκαλείται. Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Τι πάει να πει «ιστορικό στέλεχος της αριστεράς»; Ποια Ιστορία έγραψε, για να κάνουμε ταμείο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, με τον συνομήλικό του Απόστολο-Λάκη-Σάντα κατέβασαν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη, τον Μάιο του 1941.

Αυτή ήταν μια πατριωτική πράξη, όχι αριστερή. Εννοώ ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και ένας δεξιός, και ένας ακροδεξιός, και ένας κεντρώος, όχι μόνο αριστερός.

Και τι θα πει «αριστερό στέλεχος» που λένε για τον Γλέζο; Φοράει διαφορετικά ρούχα από τους δεξιούς. Τρώει αριστερά φαγητά. Καπνίζει αριστερά τσιγάρα. Χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι. Βλέπει μόνο με το αριστερό μάτι.

Τέλος πάντων, υπολογίζω ένα-δύο αιώνες ακόμα να παίζει αυτός ο διαχωρισμός δεξιός-αριστερός. Μια ανύπαρκτη ιστορία στην πραγματικότητα, αν λάβουμε υπ’ όψιν τι γίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.
Σεβαστό ένα άτομο να έχει τα δικά του πιστεύω, πολιτικά, κοινωνικά, διατροφικά, ενδυματολογικά, σεξουαλικά. Όχι, όμως, και να μας παρουσιάζεται ως ιδεολόγος, οραματιστής, ρομαντικός. Δεν κατάλαβα. Και ο φασίστας είναι ρομαντικός. Και ο ρατσιστής.

Επισκέφτηκε, λέει, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο 95χρονος Μανώλης Γλέζος και ανάμεσα στις άλλες ανησυχίες του για την κατάσταση στην Ελλάδα είπε στον ιεράρχη ότι θέλει να ταφεί με κηδεία θρησκευτική. Αριστερή πράξη είναι κι αυτή; Να συζητάει την πολιτική κατάσταση της χώρας μ’ έναν παπά; Αριστερή πράξη να θέλει κηδεία με παπά, μη πάει άψαλτος; Γιατί;

Ο φόβος του θανάτου. Του άγνωστου, γι’ αυτό θέλει να περάσει τη μεγάλη Πύλη με το δεξί. Στη ζωή πουλάμε αριστερισμό, στη μετά θάνατο ζωή δεν σηκώνει, διότι ο θεός είναι δεξιός. Και γι’ αυτό ψηφίζει Συριζα.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ