ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΕΥΠ Ο... ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

 

Να το αναφέρουμε, έτσι για να... ξαναδιαβάσουμε ποιός είναι ο αιώνιος άνθρωπος. Που παραμένει ο ίδιος σε σκέψη και συμπεριφορά όπως και από τότε που κατασκευάστηκε.Δύο σύντροφοι, δύο ιδεολόγοι, οι κορυφαίοι της θρυλικής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο αρχηγός και το δεξί του χέρι. Οι σκοτώστρες.

Πρόσεξε. Δεν σκότωναν για τα λεφτά, ούτε για προσωπικούς λόγους. Δεν ήταν όργανα μιας άλλης σκοτεινής δύναμης. Για 27 χρόνια η τρομοκρατική τους δράση γινόταν στο όνομα του λαού. Του κομουνισμού. Και οι επιλεγμένοι στόχοι που κτυπούσαν ήταν καπιτάλες, και όργανα της αμερικάνικης πλανηταρχίας στην Ελλάδα.

Κι όμως! Αυτοί οι δύο άνδρες, αγωνιστές και οραματιστές, σε βαθμό που έγιναν «εκτελεστές», ενώ δεν ήταν κακοποιοί, δολοφόνοι, που έδεσαν τη ζωή τους όχι για την κονόμα, αλλά για τη μεγάλη ιδέα, εδώ και χρόνια έχουν τα χειρότερα λόγια ο ένας για τον άλλον.

Το τελευταίο. Με επιστολή του στο «Έθνος» ο Γιωτόπουλος αφήνει ανοικτά υπονοούμενα ότι ο Κουφοντίνας είναι... Ντένις Ντόναλτσον. Το στέλεχος του IRA που για 20 χρόνια ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ... ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ