ΤΟ ''ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ'' ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

 

Εφοπλιστής και οπαδός του Ολυμπιακού, όχι μόνο με το στόμα, ο Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του Γιάννη, του προέδρου του Παναθηναϊκού. Ο αποβίωσας στα 93 του χρόνια Αριστείδης ήταν στην ομάδα των εφοπλιστών, που έγιναν μέτοχοι της φρέσκιας ΠΑΕ Ολυμπιακός, το 1979, όταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα συστάθηκαν ανώνυμες εταιρίες ποδοσφαιρικές.

Πολιτικός μηχανικός σπούδασε ο Σαντορινιός Αριστείδης Αλαφούζος και επειδή είχε στο αίμα του τις μπίζνες εξελίχθηκε σε εργολάβο, σε grand σουξέ εργολάβο δημοσίων έργων. Και μετά από χρόνια την κάνει γυριστή και γίνεται εφοπλιστής. Κορυφαίο όνομα στη ναυτιλία.

Το μάθημα ζωής το διαβάζουμε και στην πορεία του Αριστείδη Αλοφούζου. Για άλλα ξεκίνησε, μ’ άλλα ασχολήθηκε και πάλι άλλα κατέληξε να κερδίσουν το ενδιαφέρον ζωής του. Εξηνταπεντάρης πια έμπλεξε με τα μήντια, χωρίς προηγουμένως να έχει ουδεμία σχέση με το χώρο.

Το 1988, λοιπόν, ο μακαρίτης απέκτησε από τον περιλάλητο Κοσκωτά το ραδιόφωνο Σκάι και την ιστορική εφημερίδα «Καθημερινή», που είχε αγοράσει ο απατεώνας τραπεζίτης από την Ελένη Βλάχου. Το φοβερό. Μόνο δημοσιογράφος δεν έγινε ο Αλαφούζος πατέρας! Μόνο ρεπορτάζ στο δρόμο δεν βγήκε να κάνει. Μηχανικός, εφοπλιστής, αλλά ως ιδιοκτήτης πλέον της Καθημερινής λειτουργούσε ως έμπειρος αρχισυντάκτης, και συμμετείχε στην έκδοση της εφημερίδος σε ετοιμότητα 24 ωρών.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΡΕ, Γ.. ΩΤΟ!