ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ!

 

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Πότε, επιτέλους, θα καταργηθεί αυτός ο... σιδηρόδρομος. Αρκετό είναι το «αρχιεπίσκοπος Ελλάδος».

Όταν λες «Ελλάδος» συμπεριλαμβάνεις και την Αθήνα. Άρα, περιττό το «Αθηνών». Εκτός κι’ αν οι Αθήναι είναι... άλλο κράτος. Και τι θα πει «Πάσης Ελλάδος». Βγάζει μεγαλοϊδεατισμό. Κάποτε, στα χρόνια τα αρχαία υπήρχε Ελλάδα και εκτός Ελλάδος. Οι αποικίες των Ελλήνων, Αθηνών και Σπαρτιατών, και των άλλων, των πιο τσαμπουκαλεμένων Μακεδόνων.

Επί του θέματος. Σεισμός στη Λέσβο και σήμερα θα καταφθάσει στο νησί ο Ιερώνυμος, ο αρχιεπίσκοπος. Γιατί; Όπου δυστυχία πρώτοι σκάνε μύτη οι πολιτικοί και το παπαδαριό. Εδώ είμαστε, να σας συμπονέσουμε, να σας βοηθήσουμε, εσάς τους σεισμοπαθείς.

Ποιός, όμως, φταίει για το σεισμό; Για την κρίση την οικονομική γνωστοί οι ένοχοι. Οι πολιτικοί. Για τα ηφαίστεια, τις βροχές, τα χιόνια, τους σεισμούς και καταποντισμούς ένοχος είναι ο Θεός. Γνωστό από τα πολύ παλιά χρόνια.

Μήνις Θεού. Θύμωσε ο παπούς και τιμωρεί τους ανθρώπους. Με μία καταστροφή στέλνει το μήνυμα του ο παντοδύναμος. Γι’ αυτό πάει Λέσβο σήμερα ο παπάς. Να πει στο αφεντικό ότι οι Μυτιληνιοί είναι καλοί άνθρωποι. Ότι λάθος έκανε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ