ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ!

 

Δεν σ’ έβγαλε τούτο το καλοκαίρι σε κάποιο νησί. Ούτε και σε κοντινή παραλία, μια από τις τόσες στην Αττική. Δεν υπάρχουν φράγκα, ούτε κέφι. Πακέτο αυτή η δουλειά. Όταν λείπουν και τα ψιλά, με ποια καλή διάθεση να σκεφτείς διακοπές και εξόρμηση σε νησί.

Το κόλπο να γίνεις τουρίστας στο χωριό σου το ξέρεις; Μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον ίδιο τον τόπο σου. Που κακώς μέχρι σήμερα τον είχες αγνοήσει.

Τράβα Ακρόπολη! Μια πρώτη πάμφθηνη και μονάκριβη σε νόημα πρόταση. Και το παίζεις τουρίστας. Ψηφοφόρος του Σόιμπλε. Συμπατριώτης του Μπεργκ. Θαυμαστής του Έλντον Τζων. Περπατάς τον πεζόδρομο Αρεοπαγίτου. Πιάνεις και Αναφιώτικα. Μιλάμε για διαδρομές ιστορικές, όσο κι αν σήμερα δεν ξυπνάνε μνήμες και δεν μοιάζουν όσο θα θέλαμε με περιπάτους ρομαντικούς.

Σου λέω ότι η Αθήνα είναι η καρδιά, η χαμένη ψυχή της Ιστορίας. Της σύγχρονης Ιστορίας. Ναι, απ’ εδώ ξεκίνησε αυτό που στη συνέχεια εξελίχθηκε και λέγεται Ευρώπη.

Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Στοά Άτταλου, γωνιές και σταυροδρόμια που δυστυχώς ο νεοέλληνας δεν συναντήθηκε με τη σκέψη των προγόνων του, δεν σεβάστηκε τούτα τα χνάρια της Ιστορίας.

Πλάκα, Θησείο, Μοναστηράκι, Άλσος Βεΐκου, Γκάζι, Ψυρρή, Εξάρχεια, Λυκαβηττός. Με σε βάζω σε έξοδα, μέχρι Λίμνη Βουλιαγμένης, Αττικό Πάρκο με ζωολογικό κήπο στα Σπάτα. Ένα σωρό προτάσεις. Είναι να κάνεις την αρχή.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ 48 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 38 ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ