ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΑ…

 

Φοβερά πράγματα. Τα βλέπεις να συμβαίνουν στο εξωτερικό, σε χώρες όπου λειτουργεί το κράτος, αλλά και η κοινωνία, και αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι εσύ στην Ελλάδα ζεις σε μπουρδέλο. Σε μία χώρα αναξιοπρεπή, όπου ολοφάνερα παίζει η συνωμοσία κομμάτων, μήντια, αλλά και λαού. Όλοι έχουν συμμετοχή.

Ο Νο1 κινηματογραφικός επιχειρηματίας του Χόλυγουντ, ο χαρισματικός, ο τολμηρός, ο προχωρημένος κατά γενική αναγνώριση παραγωγός ταινιών, καταγγέλθηκε ως συστηματικός σεξουαλικός εγκληματίας. Με δημόσιες καταγγελίες διάσημες γυναίκες του σινεμά ξεφώνησαν τον Χάρβεϋ Ουάϊνσταϊν. Ότι όχι απλά τις παρενοχλούσε, με επίμονο και εκβιαστικό «φλερτ», αλλά τους έκανε και σωματική επίθεση, προκειμένου να τις ξαπλώσει στο κρεβάτι, να τις υποχρεώσει να του κάνουν στοματικό σεξ.
Με το νταηλήκι του ως παραγωγός να θέλει να κάνει σεξ μ’ όλες τις πρωταγωνίστριες, και τις δευτεραγωνίστριες. Ήταν να μη γίνει η αρχή από κάποια, που πριν δέκα χρόνια θυμήθηκε ότι την είχε στριμώξει, ψηλός αυτός, βαρύς, με κορμί παλαιστή. Δεκάδες άλλες επώνυμες καταγγελίες ακολούθησαν στη συνέχεια, μέσα σ’ αυτές και η Αντζελίνα Τζολί. Μίλησαν για τη χυδαιότητά του, την ωμότητα του, την επιμονή του μέχρι βίας να τις καταφέρει.
Ποιο ήταν αποτέλεσμα για τον Ουάϊνσταϊν που γεννήθηκε σα σήμερα 19 Μαρτίου, το 1952. Εκδιώχθηκε από την ίδια την εταιρεία του ο μεγιστάνας του Χόλυγουντ. Αποτέλεσε παρελθόν από την Weinstein Company. Γιατί; Επειδή η κοινωνία των ΗΠΑ δεν ανεχόταν τέτοιο υποκείμενο. Τόσο απλά. (Φώτο, με την δεύτερη σύζυγο του σχεδιάστρια Τζωρτζίνα Τσάπμαν, η οποία φρικαρισμένη του έδωσε αμέσως απολυτήριο)
Το απόλυτο ρεζιλίκι για έναν άνθρωπο τόσο ισχυρό, τόσο καταξιωμένο επαγγελματικά. Εντάξει, ρε μεγάλε, να «εκμεταλλεύεσαι» την επιρροή σου, όμως όταν η άλλη δεν σε γουστάρει, είσαι ο καπετάν ξεφτύλας να κλειδώνεις το δωμάτιο, να μην την αφήνεις να φύγει, με το ζόρι να της τον βάζεις στο στόμα.

Σε μία παρόμοια περίπτωση, τι θα γινόταν στην Ελλάδα; Τίποτα! Στο ντούκου θα περνούσε αυτή η κοινωνική πρόκληση. Τόσα και τόσα καταπίνει αμάσητα η Ελλάδα των κομμάτων και της Δικαιοσύνης, των οικονομικών σκανδάλων και των οργίων στα γήπεδα, με την ανοχή των μήντια, και του λαού. Θα κολλούσε σ' ένα σεξομανή εκατομμυριούχο; Θα τον δικαιολογούσε ας ορμούσε στις γυναίκες και με πιστόλι ζωσμένος.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ