Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΡΙΩΝ

 

Το Βερολίνο επιδιώκει να φέρει πίσω τα παιδιά Γερμανίδων που προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονται κρατούμενες στο Ιράκ, γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Deutsche Welle».Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα καταβάλει προσπάθειες εφόσον, βέβαια, οι γονείς το επιθυμούν.

H ιστορία αυτών των παιδιών έχει ως εξής: Οι μητέρες τους προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και πήραν μαζί και τα παιδιά τους στο ταξίδι για τη Συρία και το Ιράκ ή σε άλλες περιπτώσεις έκαναν εκεί παιδιά μετά από γάμο με τζιχαντιστές . Οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι ανήλικα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Ιράκ.

Ένα από αυτά τα ανήλικα είναι το παιδί της Γερμανίδας ισλαμίστριας Λίντα Β., η οποία είναι μόλις 16 ετών και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Μοσούλη από τις ιρακινές αρχές. Σήμερα η Λίντα βρίσκεται με το μόλις μερικών μηνών βρέφος της σε στρατιωτικές φυλακές της Βαγδάτης.

Η έφηβη είναι μόνο μια από τους 940 Γερμανούς πολίτες που ριζοσπαστικοποιήθηκαν σε τέτοιο σημείο ώστε να πάρουν την απόφαση να πάνε να βοηθήσουν επί τόπου το Ισλαμικό Κράτος. Περίπου 200 από αυτούς είναι γυναίκες και πολλές έχουν παιδιά. Στόχος των γερμανικών αρχών είναι να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά πάλι στη Γερμανία και να τα φροντίσουν αρχικά οι συγγενείς τους, αφού οι μητέρες μάλλον δεν πρόκειται να βγουν σύντομα από τη φυλακή. Σύμφωνα με τον ιρακινό πρωθυπουργό Χαιντάρ αλ Αμπάντι η Λίντα Β. θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και εάν αποδειχθεί η συμμετοχή της σε ανθρωποκτονία αθώων ανθρώπων ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και τη θανατική ποινή...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr