Τα μπουζουκια κλεινουν

 

Έφτασε η ώρα, που όπως όλα που περνάνε κρίση και εξυγίανση στην Ελλάδα, να γίνει το ίδιο και στα μπουζούκια. Στους γνωστούς μεγάλους χώρους- που τους λέμε και «πίστες»- τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτού του τύπου η διασκέδαση τα επόμενα χρόνια θα εκλείψει.

Τα μπουζουκομάγαζα, όσες ανακαινίσεις και να κάνουν, όσο μοντέρνα και να γίνουν, όσο και αν προσπαθούν να κάνουν αυτό που λέει ο λαός – «άλλαξε ο Μανωλιός κι΄ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», δεν «τραβάνε» πια. Κοινώς ξεψυχάνε…

Η κατάσταση: Η επικρατούσα κατάσταση στα μπουζούκια είναι μιας άλλης εποχής και νοοτροπίας. Οι χρηματικές απαιτήσεις μουσικών και τραγουδιστών είναι εξωπραγματικές, εξ ου εξωπραγματικές είναι και οι τιμές των αλκοολούχων ποτών που σερβίρουν. Τιμές που ξεκινούν από 150 και ξεπερνούν τα 200 ευρώ τη φιάλη, σου λέει.

Το κοινό: Το βασικό κοινό που συντηρεί τα μπουζούκια είναι μερικές χιλιάδες. Λίγες χιλιάδες. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων ούτε έχουν την δυνατότητα, αλλά ούτε την διάθεση να πάνε στα μπουζούκια. Και το κοινό αυτό που πάει στα μπουζούκια είναι τόσο λίγο που δεν μπορεί να τα κρατήσει ανοικτά ούτε τις Παρασκευές. Όλοι αυτοί οι χώροι ξεκινούν να δουλεύουν Παρασκευές και Σάββατα και μετά από 2-3 βδομάδες δουλεύουν μόνο Σάββατα.

Γι΄ αυτό έχουμε και το φαινόμενο πολλοί τραγουδιστές, απ’ αυτούς που μας λένε ότι είναι εμπορικοί και σούπερ σταρ, δεν βρίσκουν πια δουλειά. Κοινώς δεν τραγουδάνε πουθενά.

Σε αντίθεση με τα μπουζουκομάγαζα…

H συνέχεια στο nikosonline.gr