ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ

 

Δεν συμβαίνει μονάχα στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος συνήθως βγάζει τη μικρότητά του απέναντι στον μεγάλο, αν αυτός τον είχε ενοχλήσει προσωπικά. Στα τέτοια μου, σου λέει, αν ήτανε σπουδαίος και πρόσφερε στο γενικό καλό, εμένα με πείραξε στην τσέπη.
Σα σήμερα 8 Απριλίου, το 2013, πέθανε η πολιτικός που ξεδόντιασε ριζικά και αμετάκλητα τον ''μαχόμενο'' χουλιγκανισμό από τα αγγλικά γήπεδα. Και στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ οι παλιές καραβάνες οι ανθρακωρύχοι έστησαν πάρτυ. Οι αντιθατσερικοί περίμεναν χρόνια και ζαμάνια να γιορτάσουν το θάνατο της ''σιδηράς πρωθυπουργίνας''. Φοβερό. Να θέλεις να πανηγυρίσεις την ήττα του αλλουνού και σα μαλάκας να περιμένεις πότε θα χάσει, για να βγεις στο δρόμο να δείξεις τη χαρά σου

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, σημείο υψηλής τουριστικής αναφοράς στο Λονδίνο, έδωσαν ρεσιτάλ παλιοί ανθρακωρύχοι, όσοι ακόμα ζούσαν, γιατί είχαν περάσει κάποια τριανταριά χρόνια και βάλε, που είχαν κάνει τη long play απεργία τους.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να χαίρεται, να λυπάται για το θάνατο κάποιου. Να φθάνει και σε ακρότητες; Να μεθύσει, να κτυπηθεί με την αστυνομία. Οι λινάτσες συμπεριφέρονται έτσι. Πιες τη σαμπάνια σου από τη χαρά σου επειδή πέθανε η κωλόγρια η Θάτσερ. Εμένα γιατί με ενοχλείς; Γιατί μου κλείνεις το δρόμο; Γιατί μ' εμποδίζεις να κυκλοφορήσω ελεύθερα. Γιατί μου απασχολείς την αστυνομία της οποίας ο μαλάκας πληρώνω τα μεροκάματα, τις υπερωρίες, τις βενζίνες, τα δακρυγόνα.

Δεν υπάρχει καμία χαρά επειδή πέθανε η Θάτσερ, μια πολιτικός που άφησε έργο και με παγκόσμια καταξίωση. Ο άλλος ψοφάει για χαβαλέ. Δεν το συζητώ αυτό. Κάνανε το ντου τα γεροντάκια οι ανθρακωρύχοι, με πανό ''Η σκύλα πέθανε'' (φώτο), δεν άφησαν χαμένη την ευκαιρία οι φοιτητές, οι ακτιβιστές, οι κάθε είδους περιθωριακοί να κάνουν κι αυτοί την πλάκα τους με χρώμα πολιτικοποιημένο. Ούρα!

Διαβάστε ακόμα:

Η ΛΥΣΗ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ