Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

 

Τρία χρόνια γάμου έκλεισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Είναι ο πρώτος κυβερνήτης χώρας που δημοσιοποίησε τη σχέση του με άνδρα, τον οποίον και παντρεύτηκε. Μεγάλη μαγκιά του. «Είμαι ομοφυλόφιλος και σ’ όποιον γουστάρει, δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν ντρέπομαι τίποτα» σα να λέει ο gay πολιτικός. Η μαγκιά, το λέω και το εννοώ. Και ο κόσμος τον ψήφισε ξανά και παντρεμένο με άνδρα.

Μαγκιά επίσης του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού που έδωσε στη δημοσιότητα πόζες τρυφερές με τον σύζυγό του, την επέτειο των τριών χρόνων του έγγαμου βίου τους. Εγώ, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να ξεράσω; Αν όχι να ξεράσω, να δηλώσω τη δυσφορία μου στην εικόνα δύο ανδρών οι οποίοι επιδεικνύουν την ερωτική τους σχέση.

Είναι απόλυτα φυσικό, καθόλου ανώμαλο, να ερωτεύονται δύο άνδρες. Η φύση γεννάει τον ετεροφυλόφιλο άνδρα και τον κατά 10% συνειδητό ομοφυλόφιλο. Αυτό, όμως, δεν με υποχρεώνει εμένα, κι όταν λέω εμένα εννοώ κάποιους άνδρες, να μη… συμφωνούν στη θέα δύο εραστών ανδρών.

Η κουβέντα με την ευκαιρία σήμερα της Διεθνούς Ημέρας κατά της ''Ομοφυλοφοβίας'' που αποτελεί και νομικό όρο; Η σωστή διατύπωση του ερωτήματος είναι γιατί χαρακτηρίζουν «ομοφυλοφοβία» την όποια αντίθεση, αισθητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, με την ομοφυλοφιλία;

Αποδέχομαι την ομοφυλοφιλία. Πέρα για πέρα. Δεν θα ειρωνευτώ, δεν θα στραφώ ποτέ ενάντια κάθε δηλωμένου ή απόκρυφου ομοφυλόφιλου. Γιατί, όμως, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, με χαρακτηρίζεις ομοφυλόφοβο; Δεν κατάλαβα!

Ούτε φοβάμαι τον ομοφυλόφιλο, με την έννοια ότι θα… χαλαρώσει τα ήθη επειδή κυκλοφορεί ελεύθερα πλέον και έγγαμος. Ούτε έχω καμία σκέψη να αντιδράσω με επιθετικότητα κατά του ομοφυλόφιλου. Άλλο ότι μέχρι σήμερα η κουλτούρα μου δεν έχει φθάσει στο σημείο να βλέπω δύο πιτσουνάκια ερωτευμένα του ίδιου φύλου και να μη με χαλάει στο μάτι.

Προσβάλουν την ελληνική γλώσσα όταν με τη λέξη ''ομοφυλοφοβία'' αποκαλούν την κάθε εχθρική συμπεριφορά κατά των gay. Γιατί «ομοφυλοφοβία», όμως; Έχω την απάντηση.

Έχεις να κάνεις με καραμπινάτο ρατσισμό! Με την προστασία της ομοφυλοφιλίας επιδεικνύουν έναν γνήσιο, ναζιστικού τύπου, ρατσισμό ενάντια εκείνων που απλά δεν έχουν ακόμα συμβιβαστεί π.χ. στα φιλιά στο στόμα ανάμεσα σε δύο άνδρες. Να βλέπουν ζευγάρι ερωτευμένων ανδρών, όπως στα πρόσωπα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και του συζύγου του.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΧΟΝΤΡΗΣ