ΑΛΟΜΑ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

 

Η πιο γνωστή Ελληνίδα τραβεστί, η Αλόμα. Πιο σωστά, ο τραβεστί με το όνομα «Αλόμα», που γεννήθηκε άνδρας, που δεν ένοιωσε ποτέ γυναίκα, όπως έλεγε ο ίδιος ο Μπάμπης Ταμουτζίδης, από κάποιο χωριό του Κιλκίς.

Θηλυπρεπής, θηλυπρεπέστατος, με τρόπους κοριτσίστικους από πιτσιρίκι, από φτωχή οικογένεια με 7 ετεροθαλή αδέλφια, γρήγορα συνειδητοποίησε τη διαφορετικότητά του. Κι όταν στα 21 του από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην Αθήνα, με την υπερδραστηριότητα ως «συνδικαλιστής», για το δικαίωμα των τρανσέτων, άρχισε να κτίζεται ο θρύλος της «Αλόμας».

Ασκούσε βέβαια το επάγγελμα της πόρνης και κάποια χρόνια είχε το γενικό πρόσταγμα στα στενά της Λεωφόρου Συγγρού. Η Αλόμα με τις «δικές» της έλεγχε όλη την περιοχή στη νύχτα. Θαρρούσε ότι είναι «κοινωνική λειτουργός». Ότι πρόσφερε έντιμα υπηρεσίες στους πελάτες, είτε τον ήθελαν παθητικό, είτε ενεργητικό.

Με την πολυτάραχη προσωπική ζωή της η Αλόμα, στο πεζοδρόμιο από 17 χρονών, γνώρισε από πρώτο χέρι την κόλαση των ανθρώπων. Δεν ήθελε να γίνει ''γυναίκα'', να κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου, θαρρούσε άντρα τον τραβεστί, και προνομιούχο εκείνον που γινόταν ενεργητικός, σύμφωνα με το κέφι του πελάτη. Μεγάλη η έκπληξη της, όταν πρωτοβγήκε στο κλαρί, δίμετροι νταλικέρηδες. όχι ομοφυλόφιλοι, να της ζητούν να έχουν εκείνοι ρόλο παθητικό στην επαφή τους.

Πέθανε στα 68 του το 2015, σα σήμερα στις 19 Μαίου. Τα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης Ταμουτζίδης κυκλοφορούσε στην Ομόνοια γεμάτος σοφία και περισυλλογή. Μοναδικός φίλος του ο σκύλος του, καθημερινή παρέα του, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει φύλο, να εγχειριστεί. Ήταν ένας καλός άνθρωπος. Κι έτσι ήθελε να τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν και όσοι δεν του μίλησαν ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΥΡΙΑ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ