ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Αυτοί που καπνίζουν στο δάσος μέσα, στην παραλία, που θαρρούν ότι βρίσκονται, ρε; Στο διαμέρισμά τους, στον προσωπικό τους χώρο, στην τουαλέτα, πού. Αδιαφορώ αν με πουν υπερβολικό, ακραίο, απόλυτο, γραφικό, ρατσιστή. Δεν δινω κανένα ελαφρυντικό. Κανένα συγχωροχάρτι σ’ εκείνον που χρησιμοποιεί για σταχτοδοχείο το βράχο, τα βότσαλα, την άμμο. Μετά πενήντα χρόνια να ‘ρθετε να μου πείτε τι θα λένε γι’ αυτά που διαβάζετε.
Συμπεριφέρονται λες ότι είναι μόνοι τους. Ότι όλα γύρω τους φτιάχτηκαν για πάρτη τους. Τα ποτάμια, οι πλαγιές, οι θάλασσες, τα σύννεφα. Τσουνάμι να σας πάρει.

Δεν είναι μόνο το αίσχος με τα αποτσίγαρα. Να σου πω κάτι. Και με την πρόστυχη μουσική, τα φτηνά τραγουδάκια προκαλείται μια ψυχική διαταραχή στο περιβάλλον. Δεν στερούνται από ψυχή η θάλασσα, το βουνό, το δάσος.
Επί του θέματος. Έχει πρόβλημα όποιος αντιμετωπίζει για κανονικό άνθρωπο αυτόν που φουμάρει στη θάλασσα. Το να κατουρήσει και να αφοδεύσει, κανένα πρόβλημα. Φρικιό είναι εκείνος που κάνει σταχτοδοχείο τα βοτσαλάκια. Που αφήνει πίσω του γόπες με φίλτρο.

Τι να κάνω τα λεφτά του και τις σπουδές του, τις απόψεις του για την κυβέρνηση και το πρωτάθλημα, για τον πόλεμο στη Συρία και την τρομοκρατία; Της πλάκας τρομοκράτες ήταν οι κύριοι Κουφοντίνας, Ξηρός με την παρέα τους. Καλαμπούρι. Κόμικς.

Είναι δυνατόν να τους πάρεις στα σοβαρά τους ρουβίκωνες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και σία όταν οι μεν κάνουν καταλήψεις, οι δε σκοτώνανε τους χαφιέδες του συστήματος και τα τσιράκια του καπιταλισμού, που έπιναν το αίμα του λαού; Ποιου λαού! Του λαού των καπνιστών της παραλίας.

Η αληθινή επανάσταση, η γνήσια επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι αξίες διαχρονικές, κοινά αγαθά αιώνια, πρώτα απ' όλα τη Φύση. Όχι στο όνομα του ανθρώπου, μάλιστα στη λεχρίτικη έκδοση, αλλά αντιμετωπίζοντας τον σαν αντίπαλο.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας σήμερα κατά του καπνίσματος. Τι παπαριές είναι αυτές που λανσάρουν κάποια μήντια, ότι κάνουν… αγώνα για καθαρές θάλασσες; Δεν κατάλαβα. Τα ψαράκια και οι γλάροι κάνουν τη ζημιά; Τα βατράχια, τα ποντίκια βρωμίζουν τις ακτές; Ο μέγας και ΜΟΝΟΣ ένοχος είναι ο άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ