ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ

 

Τη δεκαετία '90 ατέλειωτα τα γραφτά του αποδυτηριάκια στην εφημερίδα για τον Σόκο. Τον δάσκαλο της γιόγκα που έφτιαξε τη σέχτα Η Υπέρτατη Αλήθεια κι είχε 10.000 πιστούς στην Ιαπωνία και το εξωτερικό. Μια θρησκευτικομπέρδεμα τρομοκρατική οργάνωση, που κατά ομάδες ζούσαν κοινοβιακά και διαλογιζόντουσαν στις πνευματικές αλήθειες του Σόκο Ασαχάρα.

Στις 20 Μαρτίου 1995 ο Σόκο έδωσε την Εντολή και στο μετρό του Τόκυο έγινε το μεγαλύτερο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ιαπωνία. Από πέντε σημεία γέμισαν τα τούνελ από το ναζιστικής συνταγής τοξονευρικό αέριο σαρίν. Προχθες ξημερώματα Παρασκευής εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού ο Σόκο, κι άλλοι έξι σύντροφοι του.

Φοβερά πράγματα. Δεν βρίσκεις άκρη με τύπους σαν τον Σόκο. Χαρισματικοί, ταλαντούχοι. Ικανοί να παρασύρουν κόσμο, να προκαλέσουν το υπέρτατο μαζικό κακό.

Οκτώ χρόνια κράτησε η δίκη του, τελείωσε τον περασμένο Ιανουάριο. «Είμαι αθώος…» είπε και… τέλος. Αρνούνταν να απολογηθεί. Να πει οτιδήποτε. Τον άκουγαν να σιγομουρμουρίζει στο δικαστήριο, κάτι ακατάληπτα πράγματα, ίσως ούτε ο ίδιος ήξερε τι έλεγε.

Αντιαμερικάνος ο γκουρού της σέχτας Σόκο. Ταξίδευσε, λέει, στο μέλλον και τα είδε όλα αυτά που θα γίνουν στον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ