ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

 

Δεν το πιστεύεις. Ότι η φωτιά στην Αττική έκαψε τη ζωή ανθρώπων. Και να το πιστέψεις, το απίστευτο, πως να το χωνέψεις. Να το δεχτείς ως γεγονός στον καιρό σου. Ότι προκάλεσε την απώλεια του διπλανού σου, του γείτονα σου, του συμπολίτη σου. Συνέβη, το λένε τα ΜΜΕ, η μαύρη είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Να, όμως, που αρνείσαι να το δεχτείς. Ίσως για να μη συνειδητοποιήσεις πως κυκλοφορείς φτερό στον άνεμο στην ίδια την πατρίδα σου.

Διακόσα χρόνια καίγεται η Ελλάδα. Ασταμάτητα. Η ιστορία είναι παλιά. Οι φωτιές, μόνες τους ή από εμπρησμό, είναι στο πρόγραμμα. Κάθε καλοκαίρι. 'Οχι κι αυτό το φονικό, το μαζικό! Τα κατάφερε η Ελλαδάρα ομαδάρα να γίνει πάλι πρώτο θέμα στη γη. Για μια φορά ακόμα να ακουστεί το όνομα της, με τους 70 - 80 νεκρούς, μη γίνουν περισσότεροι.

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί προέκυψαν κηδείες, πραγματικές κι όχι ποδοσφαιρικές, με το χαμό Ελλήνων από πυρκαγιές; Υπάρχει το ΓΙΑΤΙ στο μακάβριο γεγονός που στα μάτια της οικουμένης αναδεικνύει μια πραγματικότητα ταιριαστή σε εποχές πρωτόγονες. Και την απόλυτα απροστάτευτη ''οργανωμένη'' κοινωνία μας.εν Ελλάδι 2018.

Μη σταθούμε στη λύπη γι΄ αυτή την πύρινη εκατόμβη. Αφήνουμε στην άκρη τις γελοιότητες των θρησκόληπτων περί... κατάρας του Θεού. Αυτά κι αν μας γυρίζουν στο σκοτάδι. Ευθύνες υπάρχουν; Σίγουρα θα περάσει ξώφαλτσα κι αυτό, ουδείς φταίει.

Κι αύριο στο εξωτερικό θα μας παίζουν στον παράνομο τζόγο. Πόσοι Έλληνες θα χάσουν τη ζωή τους τούτο το καλοκαίρι. Στοίχημα και θάνατος δεν πάνε μαζί. Στοίχημα αν θα πεθάνει κάποιος παραπέμπει στο κολοσσαίο. Στην αγριότητα, στην κτηνωδία πεπερασμένων αιώνων. Υπάρχουν, όμως, και σήμερα πριβέ κλαμπ για τους... σπόρτσμαν που ποντάρουν στο αίμα, στις παρτίδες μέχρι θανάτου, σε κόντρες με ανθρώπους, όχι μόνο με κοκόρια.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ... ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...