Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΣΙΣΥ ΚΑΙ Η ΡΟΜΥ ΣΝΑΙΝΤΕΡ

 

Ο πρώτος σύζυγος της Ρόμυ Σνάιντερ αυτοκτονεί. Ο γιος της στα 13 του έχει ατύχημα και σκοτώνεται. Η Σνάιντερ τρελάθηκε, την έκλεισαν σε ψυχιατρείο, τελικά στα 44 της, όταν δεν ξεπέρασε το χαμό του γιου της, βούτηξε μια χούφτα χάπια, κατέβασε ατελείωτο αλκοόλ κι αυτοκτόνησε. Η γερμανοαυστριακή ηθοποιό Ρόμυ Σνάιντερ γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 1938 και έγινε παγκόσμια γνωστή όταν γύρισε τρεις ταινίες, τη μια πίσω από την άλλη, το 1955, το 1956 και το 1957 για τη ζωή της Σίσυ (φώτο). Έτσι αποκαλούσαν την σύζυγο του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ της Βαυαρίας, κόρη ενός δούκα, παντρεύεται τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ των Αψβούργων και κάνει τέσσερα παιδιά. Χάνει το πρώτο δυο χρονών, ο άλλος γιος, ο διάδοχος του θρόνου, ο Ροδόλφος όταν μαθαίνει ότι η ερωμένη του είναι ετεροθαλής αδελφή του, αλά Ρωμαίος και Ιουλιέτα, την σκοτώνει και αυτοκτονεί κι αυτός επιτόπου, δίπλα της.

Η Σίσυ ντύνεται στα μαύρα, εγκαταλείπει το παλάτι κι έρχεται στην Κέρκυρα της λατρεμένης της Ελλάδος. Κτίζει στο νησί ένα παλάτι και το αφιερώνει στον Ομηρικό Αχιλλέα. Γερμανός καλλιτέχνης φτιάχνει στα 9 μέτρα ύψος γλυπτό, τον Αχιλλέα να έχει φάει το βέλος στην πτέρνα. Είναι το ανάκτορο της Σίσυ, το “Αχίλλειον” που εκεί για χρόνια ήταν το κρατικό καζίνο της Κέρκυρας και μετά έγινε μουσείο.

Το λες, ας είναι πολυμεταχειρισμένο. Πώς τα φέρνει η ζωή! Επειδή εύκολα διακρίνεις ομοιότητες της αυτοκράτειρας και της ηθοποιού.

H Σίσυ γεννήθηκε Δεκέμβριο του 1837 και δολοφονήθηκε το 1898, σα σήμερα στις 10 Σεπτεμβρίου..


Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΙΛΙΚΟΝΑΤΕΣ ''ΚΟΥΚΛΕΣ''