ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΖΑΚ

 

Κουβέντα για ουίσκυ, για Ντάνιελς ουίσκυ. «Τον έλεγαν Τζων, τον ήξερα εγώ...» είπε ο Αλ Πατσίνο (φώτο), μεθυσμένος τυφλός απόστρατος αξιωματικός στη μεγάλης κλάσης εμφάνισή του στο «Αρωμα γυναίκας», άλλωστε γι' αυτή την ταινία πήρε το Οσκαρ. Ο ηθοποιός αναφερόταν στον φίλο αρκετών αλκοολικών και μη. Τον Τζακ Ντάνιελς. Λάθος του τεράστιου Αλ, όμως συγχωρείται. Δεν χαλάς μια ωραία ατάκα στο σινεμά για χάρη της αλήθειας.

Να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το «Τζακ» είναι υποκοριστικό, που συνήθως προέρχεται από το «Τζων», όχι το «Τζαίηκομπ». Και τον Τζών Κένεντυ τον αποκαλούσαν «Τζάκ». Το όνομα του ποτοποιού είναι Τζάσπερ. Για την ακρίβεια Τζάσπερ Νιούτον Ντάνιελ.

Είχε 9 αδέλφια ο Τζάσπερ και στη δική του γέννα πάνω πέθανε η μάνα του. Συνέβη στο Τενεσύ. Το γράφει και στο μπουκάλι. Βεβαίως, ο ιδρυτής της ιδιότυπης γεύσης ανάμεσα στο ουίσκυ και το μπέρμπον, τουλάχιστον όσο αφορά στο Νο7 που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, είχε ρίζες από τις ουισκομάνες Σκωτία και Ουαλλία.

Ο Τζάκ Ντάνιελ δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε έκανε παιδιά. Τα ανήψια του ανέλαβαν την επιχείρηση όταν αποχώρησε. Πέθανε σα σήμερα 10 Οκτωβρίου, το 1911, από γάγγραινα. Σύμφωνα με μια εκδοχή μια ημέρα κλώτσησε δυνατά το χρηματοκιβώτιό του γιατί δεν άνοιγε. Ο μπάρμπας δεν θυμόταν το συνδυασμό και τον έπιασαν τα διαόλια του. Το πόδι του έπαθε ζημιά κι η αρρώστια του σιγά σιγά τον τελείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΥΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ