Οι αδελφες που επαιρναν η μια τον αντρα της αλλης

 

Οι αδερφές Bouvier ανατράφηκαν για να λάμπουν. Ο πατέρας τους έπαιρνε τις κόρες του σε όλες τις κοσμικές συγκεντρώσεις, δεν τις άφηνε να φλερτάρουν και τους έλεγε πως «όλοι οι άνδρες είναι ποντίκια» και ότι πρέπει να «το παίζουν δύσκολες». Αυτές μεγαλώνοντας έκαναν το αντίθετο.

Ένα καινούργιο βιβλίο που τιτλοφορείται «The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee», τολμά να γράψει όλα όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ για την ζωή των δύο αδερφών που αγαπούσαν η μία την άλλη, αλλά πέρασαν μια ζωή σε ανταγωνισμό, με τον πατέρα τους να δείχνει μια προτίμηση προς την Jackie και την μητέρα τους να υπερασπίζεται την Lee.


Μπορώ να την φανταστώ στο πολυτελές και ultra-chic διαμέρισμά της στο Μανχάταν, ντυμένη στα μαύρα, πολύ αδύνατη με ένα τσιγάρο στο χέρι, να διαβάζει το βιβλίο με ξινισμένα μούτρα. Δεν πρέπει να της αρέσει καθόλου που υπάρχουν φράσεις του τύπου, “Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε πάντα στη ζωή της μία και μοναδική ανταγωνίστρια: την ίδια της της αδερφή, Lee.”


Η μικρότερη αδερφή της Jackie, η Lee Radziwill, σήμερα στα 85 της, ζει με την πιστή της οικονόμο Τερέζα, και ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο πώς να διαχειριστεί το γεγονός ότι υπήρξε η μικρότερη αδερφή μιας παγκόσμιας περσόνας –και ακόμη περισσότερο, η αδερφή μιας παγκόσμιας περσόνας που δεν της άφησε ούτε ένα δολάριο. Όταν η Jackie πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 64 ετών, το 1994, η Lee ανακάλυψε πως στην 38σέλιδη διαθήκη της, η αδελφή είχε αφήσει όλη της την περιουσία στα δύο παιδιά της και σημαντικά κληροδοτήματα σε μέλη της οικογένειας, φίλους και υπαλλήλους της, αλλά τίποτα σε αυτήν.

Αυτό το καινούργιο βιβλίο, αυτή η διπλή βιογραφία μοιάζει περισσότερο με άρθρο κουτσομπολίστικου περιοδικού, με τους γάμους, τις πολυτέλειες, τους εραστές και τα χρήματα αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Η Jackie και η Lee ανταγωνίζονταν σε όλα: από τα χρήματα και την δόξα, μέχρι τους συζύγους και τους εραστές «Η δημόσια ταπείνωση ήταν σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο» γράφουν οι Αμερικανοί συγγραφείς του βιβλίου. Η Τζάκι Κένεντι δεν άφησε ούτε δολάρια στην αδερφή της, μετά τον θάνατό της.

Η ιστορία των δύο αδελφών κρύβει επίσης μια τραγωδία…

Διαβάστε ακόμα στο nikosonline.gr