Ολη η ιστορια πισω απο την Band Aid

 

H Band Aid είναι μια φιλανθρωπική ομάδα που περιλαμβάνει κυρίως Βρετανούς και Ιρλανδούς μουσικούς και τραγουδιστές, και ιδρύθηκε το 1984 από τους Bob Geldof και Midge Ure για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει χρήματα κατά της πείνας στην Αιθιοπία, κυκλοφορώντας το τραγούδι "Do They Know It's Christmas".

Είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που την επόμενη χρονιά έγινε η ιστορική συναυλία στο Wembley Stadium, το περίφημο Live Aid. Θυμάμαι μου την είχαν στείλει από το Λονδίνο, όλη την συναυλία, σε 2ωρες VHS video κασέτες, και τις είχα λιώσει…

Εδώ θα μάθετε όλη την ιστορία του τραγουδιού

Ο Bob Geldof, αρχηγός και τραγουδιστής των The Boomtown Rats, συγκινημένος από τη δυστυχία των πεινασμένων παιδιών στην Αιθιοπία και γενικά στην Αφρική, έγραψε τους στίχους του τραγουδιού, και η τότε κοπέλα του, η Paula Yates είχε την ιδέα να γίνει αυτός ο φιλανθρωπικός δίσκος. Αυτή ήταν η κινητήρια δύναμη που ενέπνευσε (και βοήθησε) τον Geldof να καλέσει τους πιο διάσημους ποπ σταρ της δεκαετίας του '80 για να συγκεντρώσουν χρήματα για ανακούφιση των πεινασμένων λαών της Αφρικής.

Ο Bob Geldof με την βοήθεια του Midge Ure (Ultravox) στην μουσική, έφτιαξαν το τραγούδι και το επόμενο βήμα ήταν να μαζευτούν όσο περισσότεροι σταρ της εποχής για να τραγουδήσουν. Η ημέρα της ηχογράφησης ήταν η 25η Νοεμβρίου 1984, από τις 11πμ μέχρι τις 7μμ. στα Studios SARM στο Notting Hill.

Η ηχογράφηση ξεκίνησε με τις χορωδίες και τους μουσικούς, μετά μπήκε ο Phil Collins να…

Περισσότερα στο nikosonline.gr