ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΩΝ

 

Θέλουμε 28 Έλληνες, είπαν οι Φινλανδοί. Όχι 29, ούτε 27, ζήτησαν τόσους όσους χρειάζονται. Και συγκεκριμένα 15 νοσοκόμους, 5 ψυχίατρους, από 2 οδοντίατρους και παθολόγους, από έναν πνευμονολόγο, ογκολόγο, ακτινολόγο. Κράτος είναι η Φινλανδία, όχι ρεμπέτ ασκέρι. Δεν μπαίνεις στο έδαφος της, όχι ως τουρίστας, αλλά ως εργαζόμενος αν δεν σε καλέσουν. Αν προηγουμένως δεν εγκρίνουν το αίτημα σου, ότι επιθυμείς να μετακινηθείς επαγγελματικά στην χώρα τους. Στο κράτος τους.

Τι θα πει κράτος; Θα πει, κύριε μαλάκα, συγκροτημένη κοινωνία που στηρίζεται στους πολίτες. Δεν υπάρχει κράτος αν ο πολίτης δεν αισθάνεται, αν δεν έχει την ανάγκη να αποτελεί μέρος της πόλεως.

Μπαίνει παράνομα ο ξένος στην πατρίδα σου, ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Βούλγαρος κι εσύ, που δεν είσαι πολίτης, που δεν ενεργείς ως πολίτης, δίνεις δουλειά στον λαθρομετανάστη. Εν αγνοία του κράτους. Γιατί; Επειδή δεν θέλεις κράτος. Επειδή δεν έχεις κουλτούρα πολίτη.

Τι έκανε η Φινλανδία; Θέλω 28, αυτές τις ειδικότητες, θα δουλεύουν 37,5 ώρες την εβδομάδα και θα παίρνουν τόσα, συν 28% πριμ, πέραν του μισθού. Όπως έκανε η Γερμανία, η κατεστραμμένη και ηττημένη Γερμανία μετά τον πόλεμο. Θέλω τόσους ξυλουργούς, τόσους ηλεκτρολόγους, τόσους υδραυλικούς, τόσους ανειδίκευτους εργάτες. Και είχε κανονίσει που θα διαμένουν οι ξένοι, Έλληνες, Τούρκοι, Σέρβοι, Ισπανοί. Η κάθε ξένη κοινότητα στο γκέτο της, στην περιοχή της.

Άλλο κράτος, άλλο μπουρδέλο Ελλάς. Άλλο πολίτης που γουστάρει να ζει σε κράτος, άλλο μπουρδελιάρης Έλληνας που ναι μεν δεν θέλει κράτος αλλά έχει... απαιτήσεις από το κράτος του.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ... ,ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΝΤΥΝΟΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ!