ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ''ΕΛΛΗΝΑ'' GAY ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

 

Αν ο Αντετονκούμπο ήταν ομοφυλόφιλος; Υψηλό και στους μαύρους το ποσοστό των gay. Αν ήταν δηλωμένος gay, έστω bisexual ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλήθεια, θα είχε γίνει λατρεμένος σε μια νύχτα;

Δεν είναι ελληνικής καταγωγής, όπως για χρόνια πολλά λανθασμένα γνωρίζαμε, ο Αμερικάνος ολυμπιονίκης Greg-Γρηγόρης- Louganis. Το όνομά του είναι ελληνικό, Γρηγόρης-Ευθύμιος Λουγκάνης, επειδή από οκτώ μηνών υιοθετήθηκε από Έλληνα. Ο θετός πατέρας του Πέτρος μόλις λίγο πριν πεθάνει αποδέχθηκε την ομοφυλοφιλία του Γρηγόρη. Μόνον τότε ήρθαν πολύ κοντά οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος.

Φυσιογνωμία στις καταδύσεις ο Greg Louganis, χρυσός το 1984 και το 1988, στο σύνολο πέντε μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες, και με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ και στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Πριν από τα 30 του χρόνια, το 1989, αποσύρθηκε από τον αθλητισμό φορέας πλέον του aids. Το 2015 επισκέφτηκε την πατρίδα του θετού πατέρα του διότι ως ακτιβιστής ΛΟΑΤ είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο Μέγαρο Μουσικής των Αθηνών σε ομιλία για την οροθετικότητα.

Κρατάω μια κουβέντα του Λουγκάνη, που είναι παντρεμένος με τον σύντροφό του (στη φώτο, δεξιά, στην τελετή του γάμου του): «Αγαπώ τα σκυλιά. Έχω διδαχθεί από την υπομονή τους». Μεγάλη κουβέντα. Ίσως η αγάπη του για τα σκυλιά να οφείλεται στη δική του υπομονή μέχρι να δημοσιοποιήσει την ομοφυλοφιλία του.

Με την ευκαιρία. Συμφωνα με κάποιοα «θεωρία» ο Θεός έφτιαξε τα ζώα για να διδάσκονται απ' αυτά οι άνθρωποι. Ότι το δίποδο εξελίχθηκε κοινωνικά διότι πήρε και δεν σταμάτησε να παίρνει μαθήματα ζωής και επιβίωσης από τα τετράποδα.

«Η έλλειψη υπομονής ήταν ένα ελάττωμά μου... » είχε πει στο Μέγαρο Μουσικής ο Louganis, με βιολογικούς γονείς από Σιμόα ο πατέρας, από Σουηδία η μητέρα. Σήμερα ασχολείται με το γράψιμο, τη συγγραφή. Γεννήθηκε σα σήμερα 29 Ιανουαρίου, το 1960 και ο ολυμπιονίκς δηλώνει περισσότερο πνευματικός άνθρωπος παρά θρησκευόμενος.

Από πιτσιρίκι ο Λουγκάνης παρουσίασε άσθμα και προβλήματα με αλλεργίες. Γι' αυτό ασχολήθηκε με το χορό και τη γυμναστική. Το τραμπολίνο τον οδήγησε στις καταδύσεις, όπου διέπρεψε. Όνειρο του να γίνει ηθοποιός, σπούδασε θέατρο από τα 18 του χρόνια. Παγκόσμιο όνομα στον αθλητισμό, αθόρυβη προσωπική ζωή ενός τρυφερού ανθρώπου.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΤΗΝ ΤΗΝ… DOWN ΤΗΝ ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ