ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ...

 

Είναι ντυμένη στα κόκκινα η κυρία; Έσο έτοιμος! Αν την κάνεις κέφι οι πιθανότητες να αστοχήσεις είναι λίγες. Γιατί; Επειδή το κορίτσι φοράει κόκκινο ρούχο. Άρα, θα ήταν παράλειψη να μην το ρισκάρεις. Να μη χάσεις την ευκαιρία.

“Μήνυμα” το κόκκινο χρώμα πάνω στο σώμα της γυναίκας. Το προτιμά διότι εκφράζεται... σεξουαλικά. Κι ακόμα της δίνει αυτοπεποίθηση, την κάνει να αισθάνεται ελκυστική, επιθυμητή. Σέξυ. Γι' αυτό η κοκκινοντυμένη είναι απειλή για την συνοδό του άνδρα, την σύζυγό του, την σύντροφό του. Θα καταλάβει πολλά αν ρίξει μια ανιχνευτική ματιά στην γυναίκα που έχει δίπλα του μόλις αυτή αντικρύσει άλλη στα κόκκινα.

Ο άντρας που αποφασίσει να... ποντάρει στο κόκκινο, θα παίξει λάθος αν δείξει... σιγουριά. Ότι σίγουρα και εύκολα θα πάρει την παρτίδα. Αφού η κυρία εμφανίστηκε με ντύσιμο που κυριαρχεί το χρώμα της επιθετικότητας, το κόκκινο, το πιθανότερο είναι... διαθέσιμη. Ο σωστός αρσενικός δεν την πλησιάζει σα να είναι εύκολη γκόμενα. Ποτέ. Απεναντίας, θα παίξει μαζί της λες και έχει γυναίκα με σκέψη να αντισταθεί στο φλερτ.

Η επιλογή του κόκκινου χρώματος κρύβει τη διάθεσή της τουλάχιστον να εντυπωσιάσει, να τραβήξει την προσοχή. Κι αν είναι έτοιμη για πιο χοντρό παιχνίδι, ο άντρας το παίζει πολιορκητής. Γοητευμένος προσπαθεί να την κερδίσει. Αυτό θέλει εκείνη, να κατακτηθεί.

Το κόκκινο χρώμα. Του έρωτα. Της νίκης. Της κυριαρχίας. Της πρόκλησης φόβου, απειλής. Και στο ποδόσφαιρο, οι ερευνητές συμφωνούν, πως επηρεάζει. Ο διαιτητής δίνει μια εύνοια στην ομάδα με κόκκινες φανέλες. Ο τερματοφύλακας στο κτύπημα πέναλτυ έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ο εκτελεστής φοράει λευκή, όχι κόκκινη φανέλα.

Θυμώνει κάποιος, όπως και σε στιγμές που αισθάνεσαι ντροπή, το πρόσωπό του κοκκινίζει. Ενώ χλωμιάζει, κιτρινίζει, ασπρίζει όταν νοιώθει φόβο. Ξέχνα τα αυτά. Δεν είσαι Κινέζος, κίτρινη φυλή, δυτικός είσαι, λευκός. Στην Κίνα το χρώμα του έρωτα είναι το κίτρινο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ…