ΤΑ 'ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ... ΠΑΝΑΓΙΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Κατ΄αρχήν είναι και αντιχριστιανικό, αλλά και γελοίο να μπερδεύει κανείς με το ποδόσφαιρο τον Θεό, τον Χριστό, την Παναγία, ή την οσία Προκοπία. Όταν, μάλιστα, το ποδόσφαιρο δεν είναι αθλητισμός, είναι παιχνίδι, δεν παίζει κάποιος για να ανέβει πνευματικά, σωματικά. Και για όσους το παρακολουθούν είναι διασκέδαση. Και σε πολλούς προσφέρει ικανοποίηση ακόμα κι αν είναι μάπα το ματς, αρκεί το αποτέλεσμα της νίκης.

Πέρα απ' αυτό το ποδόσφαιρο θέλει δυο. Άρα, προσβλητικό, για να μην πούμε βλάσφημο είναι να επικαλείται κανείς την αγία Πελαγία ή τον προφήτη Ιεζεκιήλ, προκειμένου να δώσει την ευχή του ή να λέει ότι βοήθησε η Παναγία και ο άγιος Φανούριος. Δηλαδή, το θείο πρόσωπο με τις θείες δυνάμεις του ήθελε τη νίκη της μιας ομάδας και το κακό της άλλης.

Η εθνική έχανε 2-0 και τέλειωσε τον αγώνα 2-2. Ο προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης πάλι αναφέρθηκε στην Παναγία. Από το βασίλειο των ουρανών δεν αναγνωρίζει κανένα άλλον. Η συμπεριφορά του είναι αντιχριστιανική. Ο θεός και κάθε άλλος στο πάνθεον της θρησκείας είναι για όλους, ακόμα και για τους άθεους. Ακόμα και για τους πιστούς άλλου δόγματος.

''Να ευχαριστήσω την Παναγιά, γιατί τα βοήθησε τα παιδιά, δεν αλλάζουν εύκολα αυτά τα αποτελέσματα... ''. Αυτό είπε ο προπονητής, ο οποίος πρόσθεσε πως η ελληνική ομάδα άξιζε τη νίκη. Σπόντα στην Παναγία; Γιατί, όχι, για κάποιον εμπαθή! Ότι ο Αναστασιάδης περίμενε να βοηθήσει ή Παναγία την ομάδα όσο της άξιζε.

Γιατί, όμως, ο προπονητής επιμένει κάθε φορά να αναφέρεται στην Παναγία; Στο καλό αποτέλεσμα ''βοήθησε η Παναγία... '', στο κακό αποτέλεσμα ''Δεν ήθελε η Παναγία...''. Μόνο πίστη δεν δείχνει μια τέτοια εμμονή. Τι δείχνει; Κόλλημα.

Διαβάστε ακόμα:

«ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ