Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ... ΠΙΣΤΟΛΙ

 

Πρόβλημα. Τα ΜΜΕ δίνουν ειδήσεις και τα νέα της ημέρας με μάτια κλειστά. Δεν πιάνουν την ουσία του πράγματος. Παπαγαλίζουν. Δεν ''ερμηνεύουν'' το γεγονός, δεν πιάνουν το πλάτος και το βάθος του. Είτε το ''ρεπορτάζ'' αφορά τον νέο γκόμενο πενηντάρας τραγουδίστριας, που τον παρουσιάζουν ως το... νέο παθιασμένο της έρωτα. Είτε ένα θέμα έχει ουσιαστική και αληθινά κοινωνική διάσταση, όπως η αυτοκτονία νεαρού ατόμου που αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι αστυνομικού.

Φοβερό! Το πόσο εύκολα κάποιος είναι σε θέση να αρπάξει το όπλο του μπάτασου στην Ελλάδα. Αυτό είναι το φοβερό, όχι ότι κάποιος στην απελπισία του, είτε διότι δεν έχει συναίσθηση τι κάνει, δίνει τέλος στη ζωή του. Άλλο το προσωπικό θέμα, π.χ. μια παρουσιάστρια έκανε Πάσχα στο τάδε νησί, ''είδηση'' που και στα σοβαρά μέσα εμφανίζεται ίσα και όμοια με τη χρεοκοπία της ΔΕΗ και το θα ισχύει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο Έλληνας μπάτσος χωρίς πλάκα δεν εχει συνείδηση ότι οπλοφορεί. Απίστευτο. Λες και κουβαλάει το κινητό του τηλέφωνο ή την τσατσάρα του. Ένα μπλοκάκι ή ραδιοφωνάκι. Περνάς δίπλα στον ένστολο αστυνομικό και το τελευταίο που σκέφτεται είναι ότι θα του αρπάξεις το σιδερικό. Δεν του το έχουν μάθει στη σχολή, ούτε ο ίδιος το... ξέρει πως οπλοφορεί. Σα να το έχει επάνω του για φιγούρα.

Και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί συνάδελφοι τους να συνοδεύουν άτομα στα νοσοκομεία. Σωστό. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Το θέμα, όμως, είναι το άλλο με την αυτοκτονία με πιστόλι αστυνομικού. Ότι κάποιος βούτηξε το πιστόλι του συνοδού του και πιθανόν να μην αυτοκτονούσε, αλλά να σκότωνε τον αστυνομικό ή όποιον άλλον φουκαρά.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΕΤΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ... ΜΙΖΕΣ