ΤΟ ΜΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ

 

Το περασμένο Σάββατο έγινε η τελετή παραλαβής δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων, από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά. Τα οχήματα ήταν προσφορά του συλλόγου εθελοντών πυροσβεστών Αυστρίας και Γερμανίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών με τον συνιδρυτή και υποδιοικητή του Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ευχαρίστησε και τίμησε τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, για την ακάματη προσφορά τους και τη μάχη που έδωσαν τον περασμένο Ιούλιο με τη φωτιά, οι εθελοντές πυροσβέστες του Νέου Βουτζά με επικεφαλής τον πυρόπληκτο Γιαννη Δαμιανογλου. Ακολούθησε επίδειξη δυνατοτήτων των δύο υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων από τους εθελοντές της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Ο σταθμός του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά έχει πλέον στη διάθεσή του τέσσερα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν βοήθεια στην Ανατολική Αττική και κυρίως να συνδράμουν στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος στο πολύπαθο Μάτι και το Νέο Βουτζά που θρηνούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και χιλιάδες καμένα δένδρα. Κατά μία άποψη, τον στόλο τους θα ζήλευαν ουκ ολίγοι επίσημοι κρατικοί πυροσβεστικοί σταθμοί.

Ο υποδιοικητής των εθελοντών Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος χαιρετίζοντας τους εθελοντές από την Αυστρία και τη Γερμανία αλλά και τους πολίτες που παρά τη βροχή έδωσαν το παρών στην εκδήλωση παραλαβής των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων, τόνισε:

Φίλοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα για τον εθελοντισμό, την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Αγαπητοί καλεσμένοι από την Αυστρία και τη Γερμανία. Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στη γη του φιλόξενου Δία, στον ιστορικό δήμο του Μαραθώνα, στην περιοχή απ’ όπου πριν κάποιους μήνες πέρασε, δυστυχώς, η λαίλαπα της φωτιάς, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες ρημαγμένα σπίτια και χιλιάδες καμένα δέντρα.

Η προσφορά των δύο υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων αποτελεί μια εθελοντική και ευγενική προσφορά, χάρη στις ακάματες προσπάθειες φίλων, εθελοντών και εταιριών από τις δύο χώρες, για τους οποίους η αγάπη και η βοήθεια στον συνάνθρωπο, δεν κοιτάει συμφέροντα, ούτε περιορίζεται εντός συνόρων, επειδή γι αυτούς είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός. Από το 2007 που λειτουργεί ο πυροσβεστικός μας σταθμός, οι φίλοι εθελοντές από την Γερμανία και την Αυστρία ήταν πάντοτε στο πλευρό μας.

Είμαστε δύο τρεις ονειροπόλοι το 2007, όταν μετά την πρώτη πυρκαγιά, ξεκινήσαμε με ίδια μέσα και κατάθεση ψυχής, την προσπάθεια να βοηθήσουμε στη διάσωση του φυσικού κάλους της περιοχής και ταυτόχρονα να διαδώσουμε την ιδέα του εθελοντισμού. Χωρίς ουσιαστική βοήθεια από την επίσημη Πολιτεία. Στη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, η ομάδα εθελοντών του σταθμού μας, με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε, ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τη φωτιά. Κανένας δεν έθεσε ως προτεραιότητα τη διάσωση της δικής του περιουσίας. Οργανωμένα έσπευσαν να βοηθήσουν εκεί που χρειάζονταν και τους ανθρώπους που είχαν πραγματική ανάγκη.