ΣΑ ΝΑ ΜΕ ΒΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...

 

Μια από τις εκατοντάδες, τις χιλιάδες, τις αμέτρητες μπούκες σε σπίτια νοικοκυραίων που ξεκίνησαν από αρχές της δεκαετίας του '90. Κλήρωσε η δουλειά σε δικό μου άνθρωπο. Μπήκαν στο σπίτι του και το ρήμαξαν. Μέσα στις δυόμισυ ώρες απουσίας του, πέραν των όσων του βούτηξαν, στην επιστροφή του είδε ένα... άλλο σπίτι. Μέχρι που έβαλε τα κλάματα. Η καταστροφή.

Είναι γεγονός, ότι μέχρι τότε πολύς κόσμος έφευγε από το σπίτι του χωρίς καν να κλειδώσει πόρτες και παράθυρα. Από το 1990-91 αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών των σιδεράδων και των εταιρειών που κατασκεύαζαν πόρτες ασφαλείας.

Επανέρχομαι στην μια από τις καταμετρημένες κι όχι περιπτώσεις, με θύμα τον φίλο μου. Το πρώτο τηλέφωνο που έκανε ήταν σε μένα. Να, τι μου είπε συντετριμμένος:

- Είμαι σα να με πήδηξαν στην Πλατεία Συντάγματος. Έτσι νοιώθω. Με ξέσκισαν, με κατέκλεψαν, πήραν και οικογενειακής αξίας αντικείμενα και έκαναν άνω κάτω κάθε χώρο. Κατούρησαν πάνω στην κρεβατοκάμαρα, ίσως γιατί έτσι ''υπογράφει'' η άγνωστη συμμορία κάθε πετυχημένη επιχείρηση της.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ... ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ