Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ''ΠΙΑΝΕΤΑΙ'', ΟΧΙ Η ΑΠΙΣΤΗ

 

Περισσότεροι άντρες απατούν τις γυναίκες τους, σε σύγκριση με τις ''άτακτες'' παντρεμένες γυναίκες. Αλλοίμονο τα δυο φύλα να έχουν την ίδια... συμπεριφορά. Μόνο οι ηλίθιοι δεν θέλουν, μάλλον είναι ανίκανοι να δεχθούν ότι... άλλο ζώο είναι ο αρσενικός κι άλλο η θηλυκιά. Άνθρωποι και οι δυο, ανήκουν στο ίδιο ζωϊκό είδος, αλλά είναι η μέρα με τη νύχτα. Άλλη σκέψη, άλλη ψυχή. Άλλα σεξουαλικά όργανα.

Μια άλλη παρατήρηση. Ο άντρας γίνεται αντιληπτός, μέχρι που πιάνεται σχεδόν στα πράσα αν ξενοπηδάει. Αν βλέπει άλλη γυναίκα. Απεναντίας, είναι μάλλον απίθανο να αποκαλυφθεί η γυναίκα που φοράει το κέρατο στον σύζυγο. Εκτός αν εκείνη έχει αποφασίσει, για κάποιους δικούς της λόγους, να την πάρει πρέφα ο άντρας της. Συμβαίνει κι αυτό.

Με την ευκαιρία αξίζει να προσθέσουμε το εξής: Η πλειοψηφία των ανδρών... συγχωρεί την άπιστη. Γιατί; Πρόκειται για την ανατροπή αυτής της παγκόσμιας μαλακίας, ότι ο άντρας είναι το... ισχυρό φύλο. Δεν ζητάει διαζύγιο ο κερατάς όχι γιατί... συγχωρεί, όχι γιατί είναι υπέρ των... ελεύθερων σχέσεων. Αισθάνεται πως δεν θα τα καταφέρει χωρίς την μητέρα των παιδιών του. Γενικά, ο άντρας δεν θέλει να σκέπτεται ότι αν χωρίσει θα αναλάβει αυτός υποχρεώσεις στην οικογένεια που μέχρι τότε την ευθύνη είχε η σύζυγος.

Ένα άλλο στοιχείο, που αποδεικνύει την... αδυναμία του ''ισχυρού'' φύλου είναι και τούτο: Δεν παρατάει την γυναίκα του ο άντρας, ακόμα κι αν δεν είναι ευχαριστημένος μαζί της. Έχει μεγάλα και συγκεκριμένα παράπονα. Ακόμα κι αν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι η κυρία δεν ήταν η σωστή επιλογή. Δεν το διαλύει γιατί δεν θέλει να χάσει το χουζούρι του, να μπει στην περιπέτεια του διαζυγίου, της φροντίδας των παιδιών κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ