ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΛΕΕΙ... ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

 

Δυο γυναίκες ίδιας ηλικίας. Με ντύσιμο που δεν διαφέρει, και του ίδιου ύψους. Υποθετικά συζητούμε, για να μας βοηθήσει κάπου να καταλήξουμε. Αν υπάρχει κάτι που έντονα ξεχωρίζει τις δυο νεαρές κυρίες είναι ότι η μια κρατάει στο χέρι μπουκάλι μπύρας. Ή ποτήρι με αλκοόλ. Ποια είναι η εντύπωση που προκαλεί η εικόνα της μιας που πίνει. Και, για να ολοκληρωθεί το ερώτημα, δημιουργείται διαφορά με την άλλη που στα χέρια της δεν κρατάει κάτι;

Ας το πούμε απότομα. Η γυναίκα που σε πάρτυ ή κάποια εκδήλωση οικογένειας ή εταιρείας, κυκλοφορεί με ποτήρι ούζου ή ουίσκυ, και μεθυσμένη να μην είναι, δείχνει στα μάτια των άλλων πως βρίσκεται καθ' οδόν να μπεκουλιαστεί. Το πιο αξιοσημείωτο; Ότι η κυρία είναι διαθέσιμη σεξουαλικώς!

Καλώς, κακώς αυτή την αποκωδικοποίηση κάνει ο εγκέφαλος τόσο των ανδρών, όσο και γυναικών, γι' αυτήν που δεν πίνει σεμνά στην παρέα της, σε κάποια γωνιά, αλλά περιφέρεται με αλκοόλ στο ένα χέρι και τσιγάρο στο άλλο.

Αναφέρουμε συμπεράσματα σχετικών ερευνών. Σύμφωνα με τις οποίες ακόμα κι αν πράγματι η γυναίκα με το ποτό στο χέρι δεν έχει καν τη σκέψη να πηδηχθεί τούτο το βράδυ, τέτοια εντύπωση επιδοτεί στους γύρω, αν δεν την γνωρίζουν.

Το άλλο. Καμιά σχέση αυτό που συζητάμε για τον άνδρα που βολτάρει στην αίθουσα σε εύθυμη κατάσταση με το ποτό στο χέρι. Δεν δίνει αφορμή μια τέτοια εικόνα ότι ψάχνεται, ότι είναι ανοικτός σε φλερτ.

Το τελευταίο. Ακριβώς επειδή ''προκαλεί'' η γυναίκα κρατώντας ποτήρι με κρασί ή άλλο πιοτί, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος άντρας να γίνει επιθετικός. Να την θεωρήσει εύκολη την γκόμενα, ότι ενώ γουστάρει το παίζει δύσκολη. Επαναλαμβάνω, κάνω τον παπαγάλο σε διαπιστώσεις από έρευνες. Μέχρι που θα κακοποιηθεί η γυναίκα από κάποιον μαλάκα που θεώρησε ότι με το αλκοόλ του πέρναγε ''μήνυμα''.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΕΡΝΕΙ Η ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ