ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ, ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ...

 

Φέτος που συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα καινούργιο βιβλίο, με νέα έρευνα, καινούργιες λεπτομέρειες και αναθεωρημένες σκέψεις. Τίτλος του «America’s Reluctant Prince» (Ο απρόθυμος πρίγκιπας της Αμερικής) του ιστορικού Steven M. Gillon.

Ήταν 16 Ιουλίου 1999 - 20 χρόνια πριν - όταν το αεροπλάνο του John FKennedy Jr. συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό λίγο έξω από τις ακτές του νησιού Martha’s Vineyard στην Μασαχουσέτη – σκοτώνοντας τον ίδιο, την σύζυγό του, Carolyn Bessette Kennedy, και την αδερφή της, Lauren Bessette.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε και είναι μια νέα, βιογραφία που με μια έρευνα σε βάθος, αναλύει την ζωή του 38χρονου John Kennedy Jr. και τα γεγονότα που συνέβησαν κατά το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου πρωτοσυνάντησε τον John Kennedy Jr. στο πανεπιστήμιο του Brown Μπράουν το 1981, όταν ήταν βοηθός διδασκαλίας του. Οι δυο τους έγιναν φίλοι, με βάση την αμοιβαία αγάπη τους για την ιστορία και το racquetball, που συχνά έπαιζαν μαζί. Ο Gillon, στην βιογραφία του, περιγράφει τις τελευταίες ώρες του John Kennedy Jr. και λέει πώς το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 1999, πράγματι έλεγξε τον καιρό προτού φύγει από το γραφείο του για το αεροδρόμιο του Essex στο New Jersey, όπου ήταν το αεροπλάνο του.

Η πρόβλεψη έδινε καθαρό ουρανό, κάτι το οποίο ήταν σημαντικό, γιατί θα πετούσε με ό,τι έβλεπε και όχι με ό,τι έδειχναν τα όργανα του αεροπλάνου. Δεν είχε ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα όργανα των αεροσκαφών, εκείνη την εποχή, και δεν τα ήξερε καλά. Περνώντας η ώρα…

H συνέχεια εδώ... nikosonline.gr