ΜΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΕΞΩ

 

Έχουν γράψει τα άντερα τους για την αγαμία που έχει κτύπησει κατακέφαλα τη νέα γενιά. Ότι αγόρια και κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για το σεξ. Ότι έχουν σαφή και σαφέστατη μικρότερη ερωτική επιθυμία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Κατ' αρχήν, ας δεχθούμε ότι πράγματι είναι αξιόπιστες οι σχετικές επιστημονικές διαπιστώσεις, προϊόντα ουκ ολίγων ερευνών από ειδικούς και πανεπιστήμια. Που θέλουν έγκυρη πληροφόρηση για το τι παίζει σήμερα στον πλανήτη.

Γιατί, όμως, άλλαξε η συμπεριφορά και η σεξουαλική σκέψη στους millenials, στα παιδιά που γεννήθηκαν γύρω στο 2.000, μετά και λίγο πριν το millenium; Λάθος να σχολιάζεται αρνητικά η νέα γενιά, η οποία ξεπετάχτηκε σε περιβάλλον που δεν διαμόρφωσε η ίδια. Γεννήθηκε και ανατράφηκε σε κόσμο ''άγνωστο'', ακόμα και στους γονείς τους.

Θα πέθαναν επιτόπου οι άνθρωποι πριν χίλια και δυο χιλιάδες χρόνια αν έτρωγαν αυτά που σήμερα κατεβάζουμε στο στομάχι μας. Σιγά-σιγά, όμως, το δίποδο προσαρμόστηκε στη διατροφή που με τους αιώνες διαμόρφωσε γι αυτό και για εκείνο το λόγο.

Παιδί της εποχής του είναι ο πιτσιρικάς σήμερα. Η τεχνολογία με τα gadgets τον ξεκώλιασε. Του γάμησε τα κατσαπουτσάλευρα. Τον έκανε ζόμπυ. Ούφο σκέτο. Του μιλάς ανθρώπινα και σε βλέπει για εξωγήϊνο, αν καταδεχθεί να σε δει, ότι υπάρχεις, ότι δεν είσαι ξωτικό, κάποιο απολίθωμα πεπερασμένης εποχής.

Καταργούμε την ανθρώπινη φύση αν απαιτούμε να φάει ο χορτασμένος. Να θέλει να πιει αυτός που δεν διψάει. Να κοιμηθεί μα το ζόρι αυτός που δεν νυστάζει, που μόλις ξύπνησε μετά από ύπνο 17 ωρών. Αν ο 17χρονος και 21χρονος της δεκαετίας του '50 και του '60 κυκλοφορούσε ανάμεσα σε κορίτσια της ηλικίας του με τα βυζιά και τα μπούτια έξω, θα τις είχε ξεσκίσει και δεν θα χόρταινε.

Τι λέμε; Ο έρωτας δεν πεθαίνει, εννοώ το αίσθημα και η γλυκειά σκέψη για τον άλλον ,την άλλην. Εκείνο που διαφοροποιείται η κλιματική αλλαγή, όταν λοιώνουν εκατομμύρια πάγοι στη γη. Και η δασκάλα μπροστά στον πίνακα λέει ''Εδώ υπήρχε κάποτε ένα ποτάμι, παιδιά, κι εκεί είναι η πρώην λίμνη τάδε''.

Τι λέμε, σήμερα επέτειο της Χιροσίμα; Σα σήμερα 6 Αυγούστου, το 1945, η ατομική μπόμπα έδειξε την κόλαση του πυρηνικού πολέμου. Και το τότε που έκαψε σε δευτερόλεπτα χιλιάδες ανθρώπους είναι επιπέδου κατηχητικού σε σύγκριση με το οπλοστάσιο που διαθέτουν οι υπερδυνάμεις του πλανήτη. Να τον ανατινάξουν 37 φορές σε μια στιγμή μονάχα.

Σ' αυτόν τον κόσμο προσαρμόζεται η νέα γενιά που επόμενο είναι και σεξουαλικά να αντιδρά σαν πιόνι, σαν κομμάτι της ψηφιακής εποχής της.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ