ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε ποτέ. To παγκόσμιο παραμύθι ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Πρέπει να είναι τυφλή. Να, γιατί πέφτει από γκέλα σε γκέλα. Επειδή έχει γκαβομάρα. Και χρειάζεται να σηκώσει λίγο το βλέφαρο, να δει κάπως πως έχει το έργο και να βγάλει... άλλη απόφαση. Το 'χουμε συνηθίσει. Για την ίδια υπόθεση παίζουν δυο αποφάσεις, και νικάει η δεύτερη. Δυο διαφορετικές αποφάσεις, η μέρα με τη νύχτα. Η μια ρίχνει κεφαλιές στην άλλη.

Τη Δικαιοσύνη υπηρετεί π.χ. το πρωτοδικείο όπου καταδικάζει τον κατηγορούμενο και «δικαιώνει» τον καταγγέλλοντα. Δικαστήριο κι όχι μπαρμπουτιέρα είναι το εφετείο που «δικαιώνει» μετά τον καταδικασθέντα κατηγορούμενο και αφήνει άγαλμα τον καταγγέλλοντα.

Και έχεις τους πονηρούς που μασάνε την ίδια τσικλόφουσκα. ''Εμπιστοσύνη έχουμε στη δικαιοσύνη''. Είπαμε. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπήρξε ποτέ. Υπάρχουν δικαστές. Αυτό, ναι. Και δικηγόροι υπάρχουν. Δεν είναι όλοι οι χειρούργοι το ίδιο. Τη χειρουργική υπηρετούν όλοι, αλλά κάποιος σε κα΄νει καλά, άλλος σε στέλνει στο νεκροταφείο.

Ποια δικαιοσύνη; Αν δικαιοσύνη είναι οι δικαστικές αποφάσεις, περί ποίου ζητήματος ομιλούμεν; Αν τα παίρνουν κάποιοι δικαστές, αν κυκλοφορεί εγκληματική οργάνωση, για ποια δικαιοσύνη συζητάμε.

Και τα μπετά στα γήπεδα έχουν πάρει πρέφα ότι σκόπιμα καθυστερούν υποθέσεις, οι οποίες όταν τελικά εκδικαστούν οι δικαστές λες έχουν κάνει ταχυδακτυλουργοί σε καμπαρέ. Κουνέλια και μπεκάτσες βγάζουν από το φουγαρίσιο καπέλο.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ... ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ