ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ, ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

 

Το γεγονός γνωστό. Σε τρίτο πλάνο του ντέρμπυ Άρεως -ΠΑΟΚ 4-1 το περασμένο Σάββατο. Παρέα οπαδών από την Βουλγαρία, την Φιλιπούπολη, ομάδας ''αδελφοποιημένης'' με τον Άρη ήρθαν στην Θεσσαλονίκη να τον υποστηρίξουν. Μήπως ήρθαν περισσότερο διότι είχαν διάθεση να βγάλουν την αντιπαλότητα τους.

Τι είναι ο φανατικός οπαδός; Περισσότερο από την αγάπη για την ομάδα του μισεί τον αντίπαλο της. Η ανάγκη του, άλλωστε, να τα βάζει με κάποιον, κάνει τον οπαδό να στρατεύεται σε μια ομάδα. Ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά για τον οπαδό, προκειμένου να δικαιολογήσει την τρέλα του, τον παραλογισμό του, αυτή εκπροσωπεί ιδανικά, ιδεώδη, όσια και ιερά.

Πίνανε καφέ σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης οι ''ιδεολογικά'' προσκείμενοι στον Άρη και, επίσης ''ιδεολογικά'' αντίθετοι στον ΠΑΟΚ Βούλγαροι από το Πλόβντιβ, και τους την έπεσαν κουκουλοφόροι. Προφανώς παοκτσήδες. Τους πήραν στο κυνήγι, δυο έστειλαν στο νοσοκομείο, ένας κατέληξε στο νεκροτομείο, αφού ποδοπατήθηκε από γυναίκα οδηγό Ι.Χ.

Δεν τον σκότωσαν παοκτσήδες. Του λεγόμενου ''οπαδικού κινήματος'' είναι οι υπαίτιοι του θανάτου του Βούλγαρου. Ο οπαδός αυτής της κατηγορίας πρώτα είναι οπαδός, και μετά είναι μ' αυτήν ή την άλλην ομάδα. Μ' άλλα λόγια είναι το λάθος, η απόλυτη αφέλεια να ενοχοποιείται κάποιο κλαμπ για αντικοινωνική, για εγκληματική ενέργεια οπαδού. Να το πούμε κι αλλοιώς. Ο οπαδός δεν είναι... διαφορετικός επειδή φοράει διαφορετικού χρώματος κασκώλ.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥ ΠΑΣ, ΡΕ, ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΧΩΡΙΣ... ΑΛΥΣΙΔΕΣ!