ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗ ΓΗ!!!

 

Όσο ένα μισό γήπεδο ποδοσφαίρου πέρασε από τη γειτονιά μας, ένας ακόμα αστεροειδής. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε ο τελευταίος θα 'ναι. Ένα ακόμα, δηλαδή διαστημικό σκουπίδι βάρους κάποιων εκατομμυρίων τόννων και με ταχύτητα περίπου 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, γκρεμοτσακίστηκε στο χάος, χωρίς και πάλι να ενοχλήσει τη γη. Η τροχιά του ήταν τόσο κοντινή, μόλις 27.500 μέτρα απόσταση, γι' αυτό οι αστρονόμοι με τηλεσκόπιο μπάνισαν τον απρόσκλητο ''επισκέπτη'', αυτόν τον αστεροειδή.

Όσο ζω εγώ στον λατρεμένο μου πλανήτη, εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ποτέ μου δεν φοβήθηκα. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στις θεϊκές αμυντικές ικανότητες του, και στην ανεξήγητη δύναμη να αλλάζει την πορεία σε οτιδήποτε πριν αυτό πλησιάσει τη Γη. Να το πω αλλοιώς, η Γη είναι άτρωτη, απρόσβλητη, δεν χρειάζεται καν να αποκρούσει οτιδήποτε ξένο αντικείμενο βρεθεί σε κατεύθυνση εναντίον της. Πήρες χαμπάρι σε ποιον διαστημικό παράδεισο ζεις; Κι όχι μόνο.
Ο μοναδικός πλανήτης μας είναι το πιο όμορφο ουράνιο σώμα, με ποτάμια και λίμνες, βουνά και δάση, απέραντες πεδιάδες και ωκεανούς, κάργα στο πράσινο και στο γαλάζιο. Και ουδείς κερατάς του σύμπαντος είναι σε θέση να τον πειράξει. Γιατί; Είπαμε. Κρύβει τέτοιες δυνάμεις, άγνωστες και μαγικές, προστατευτικές βέβαια που διώχνει κάθε επίθεση σε βάρος του υποχρεώνοντας να λοξοδρομεί κάθε εχθρικό, κάθε ξένο σώμα ικανό να την απειλήσει.
Άρα κοιμάσαι ήσυχος.Όχι, ακριβώς. Ο ύπνος σου και η ζωούλα σου κινδυνεύουν μόνο από ''εσωτερικούς'', δηλαδή γήινους εχθρούς, ποτέ εξωτερικούς, εξωγήινους.

Μιλάμε για το διάστημα. Της πουτάνας το μαγκάλι γίνεται εκεί επάνω. Ασύλληπτες αλλαξοκωλιές. Συγκρούσεις και ξεμουνιάσματα κάθε στιγμή. Όλα αυτά στο τεράστιο αιδοίο της μάνας μας. Η μάνα γαία. Η γη μας.

Αυτά δεν τα λένε. Τι να σου πουν τα ΜΜΕ; Απλά θα δώσουν την είδηση για τον αστεροειδή και θα την παίξουν με ψηλά τα χέρια, χωρίς να ξέρουν καν τι λένε. Χωρίς να πιάσουν την ουσία. Ότι στον πλανήτη Γη ο μοναδικός εχθρός, η μοναδική νάρκη είναι ανθρώπινη. Είπαμε. Κανένας αστεροειδής, μετεωρίτης, επουράνιος αλήτης μπορεί να βλάψει το διαμάντι του διαστήματος, την Γη, παρά μόνον αυτό το δίποδο που λέγεται άνθρωπος και ο τρόπος ζωής του, και η τεχνολογία του που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, τις θάλασσες, τα εδάφη, εξαφανίζει δάση, ζώα.

Μία πόλη ολόκληρη θα κατέστρεφε αυτός ο αστεροειδής, αν έσκαγε στη γη. Να πω που θα γούσταρα να πέσει; Άσε.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ