ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ... ΙΟ!

 

Άργησε ο Πάπας της Ρώμης, κρίμα τα στολίδια του και τα μπεγλέρια του, να κάνει κάτι να σταματήσει το θανατικό με τον κορονοϊό. Αφού ξεπέρασαν τους χίλιους οι νεκροί στην Κίνα και τις 50.000 αυτοί που προσβλήθηκαν, ξύπνησε ο άγιος μπάρμπας και, όπως γνωστοποίησε στον πλανήτη, θα προσευχηθεί για τους Κινέζους αδελφούς. Όσους αρρώστησαν, τους πεθαμένους δεν μπορεί να τους φέρει πίσω. Τους άλλους;

Είναι και οι άλλοι. Θα χρειαστεί και μια ακόμα επί πλέον και ξεχωριστή προσευχή γι' αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν γλυτώσει. Να δουλέψουν τα μαγικά, ποιος ξέρει τι άλλο ινδιάνικο κάνει, Πάπας είναι, προκειμένου να πιάνουν οι προσευχές του. Να έχουν αποτέλεσμα, όχι ότι τις κάνει για να κερδίσει εντυπώσεις. Κι αυτοί που ακόμα δεν μολύνθηκαν από τον επικίνδυνο ιό έχουν ανάγκη της θείας προστασίας. Να βάλει χέρι, λοιπόν, ο παντοδύναμος, ώστε να μην εξαπλωθεί κι άλλο η αρρώστια. Και καλύτερος μεσίτης, ανάμεσα στους Κινέζους και τον Θεό, δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής στο μαγαζί των καθολικών.

Σκέφτομαι και το άλλο.Αναρωτιέμαι, αν ο Θεός αμόλυσε τον ιό; Αν ναι, τότε κολλάει στον Πάπα να ζητήσει από τον Ύψιστο να... μετανοήσει, να σταματήσει εδώ και τώρα το θανατικό. Αν, πάλι, δεν είναι δουλειά του Θεού ο κορονοϊός, γιατί να μπει στον κόπο; Να το καταλάβω. Ή τον περνάνε για αληθινό Θεό ή τον έχουν αμέτοχο στα καλά (ποια καλά ψάξε βρες) και στα κακά. Αν ο Θεός είναι - που είναι- αληθινός Θεός, τότε έχει μια ευθύνη στον ιό. Εκτός κι αν δεχθούμε ότι και στα μεγάλα που προκύπτουν στον πλανήτη ο Θεός δεν παίρνει πρέφα, δεν τον ενδιαφέρει, και κατόπιν τούτου θα τον ξυπνήσει ο Πάπας με την προσευχή του.

Είμαστε αυτοί που είμαστε. Στους αιώνες των αιώνων. Να σκάσει μύτη ο Πάπας, να μας πει ότι θα... προσευχηθώ. Σα να είναι ο τοπικός βουλευτάκος που υπόσχεται να διορίσει τον γιο του πιστού ψηφοφόρου. Να το έλεγε ο Πάπας πριν 500 και χίλια χρόνια να μασήσουμε. Και σήμερα, ρε; Ναι, και σήμερα. Σε χαϊβάνια απευθύνεται. Ποιος ο λόγος κοτζάμ Κίνα να κινητοποιηθεί με μπλόκα και νοσοκομεία; Θα καθαρίσει ο... Πάπας, ο καλός άνθρωπος και να είστε σίγουροι ότι θα τον τουμπάρει τον παππού στους ουρανούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ