ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙ

 

Οι πόρνες της Ολλανδίας θέλουν σύνταξη. Κι εμείς, λένε, καταπονούμαστε, το επάγγελμά μας είναι σκληρό, το κορμί μας κουράζεται και δεν είναι δίκαιο να μειονεκτούμε σε προνόμια, σε σύγκριση μ’ αυτά των ποδοσφαιριστών.
Για μια στιγμή. Επειδή στην Ελλάδα το πιο ευαίσθητο ζήτημα είναι αυτό των συντάξεων, οι κυρίες της Ολλανδίας δίνουν μια σπέσιαλ αφορμή. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Η σύνταξη δεν είναι προνόμιο. Στην πραγματικότητα είναι ένα είδος αποταμίευσης. Δίνεις λεφτά και τα παίρνεις πίσω μετά από χρόνια. Δεν σου χαρίζει κανένας ούτε φράγκο. Οι εισφορές, από τον ίδιον τον εργαζόμενο και τον εργοδότη, καταλήγουν κάθε μήνα στο ασφαλιστικό ταμείο κι αυτό με τη σειρά συνταξιοδοτεί κάθε μήνα επίσης τους πρώην εργαζομένους, από τους οποίους για δεκαετίες τους τα έπαιρνε.

Κακώς, κάκιστα μπερδεύεται το κράτος σε μια καθαρά ατομική, ιδιωτική υπόθεση. Ανάμεσα του εργαζόμενου και του ασφαλιστικού φορέα. Το κράτος μπαίνει σφήνα νταηλήδικα, με τη... δικαιολογία ότι φροντίζει τους εργαζόμενους, με την έννοια ότι κατοχυρώνει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών. Παπάρια μάντολες. Το κράτος, δηλαδή οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και με την δήθεν λαϊκή πολιτική τους και χρεοκοπούν τα ταμεία.

Αν δεν μπερδευόταν το κράτος, αν το συνταξιοδοτικό ήταν υπόθεση απολύτως ιδιωτικό, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γινόταν ούτε μια περικοπή στις συντάξεις.

Όλα ξεκινάνε από την υποχρέωση των εργαζομένων να ασφαλίζονται. Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή κονομάει το κράτος, αφού αυτό κουμαντάρει τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι κυρίες πόρνες, κυρίες είναι, επαγγελματίες είναι οι εργάτριες του σεξ, αν θέλουν σύνταξη, να απαιτήσουν να στηθεί δικός τους φορέας. Όπως έχουν το ταμείο τους οι ταρίφες, οι ηθοποιοί, οι μηχανικοί, οι θυρωροί, οι όποιοι. Να πάρουν σύνταξη, αδιάφορο αν το επάγγελμα τους είναι πιο σκληρό από τους ποδοσφαιριστές ή τους ανθρακωρύχους. Δεν έχει, λοιπόν, νόημα να συγκρίνονται με τα φράγκα που βγάζει ο Μέσι και ο κάθε ποδοσφαιριστής, που επίσης αύριο θα συνταξιοδοτηθούν.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΕΝΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ JACK NICHOLSON