ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ, ΜΠΑΡ, ΓΗΠΕΔΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ... ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

Αυτοί που κατηγορούν τους παπάδες για τις ανοησίες που αμολάνε, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, φτύνουν τον κόσμο. Συγκεκριμένα εκείνους τους πιστούς της θρησκείας που μασάνε το παραμύθι ότι δεν πλύνονται με την θεία κοινωνία ή δεν κινδυνεύουν μέσα στην εκκλησία. Να ξέρουμε τι λέμε.

Η κυβέρνηση πίεζε το παπαδαριό να πάρει απόφαση να κλείσει τις εκκλησίες. Απαράδεκτο! Να ξέρουμε τι λέμε. Τι είναι, ρε, οι ναοί του Θεού; Μια από τα ίδια, σαν τα μπαρ και τα σκυλάδικα, τα γήπεδα και οι καφετέριες; Όχι, βέβαια. Αν ο άνθρωπος της εκκλησίας, ο δεσπότης αλλά και ο πιστός, δεχθεί ότι ένα κωλομικρόβιο τον απειλεί και δεν του επιτρέπει να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στον οίκο του μεγαλοδύναμου, για ποια αλήθεια της πίστεως ομιλούμεν;

Ο Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες το είχαν ξεκαθαρίσει οι άνθρωποι. Αν υπάρχει βαθειά πίστη δεν τρέχει κάστανο σ' όποιον μεταλάβει. Αυτό είπαν. Δηλαδή; Αυτός που θα αρπάξει κορονοϊό είναι μεν πιστός, αλλά δεν έχει βαθειά πίστη. Ξηγημένα πράματα.

Ο πιστός είναι της πλάκας ιστορία. Αυτό μας λέει η επιστήμη, η κυβέρνηση, τα κόμματα, τα ΜΜΕ που πίεζαν την Ιερά Σύνοδο να αποφασίσει να κλείσει τις εκκλησίες. Να σταματήσουν οι λειτουργίες και οι διάφορες - οικονομικού συμφέροντος- ιεροπραξίες. Τόσο στη ξεφτύλα τον έχουν τον πιστό. Ότι μόνος του δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά, να του κλείσει το σπίτι ο κορονοϊός, ο ηλίθιος χρειάζεται και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ή του κράτους να σταματήσουν να δουλεύουν τα μαγαζιά της Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ