ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ...

 

Έγινε. Θα γινόταν. Ήταν στο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή το κράτος θα σταματούσε να αστυνομεύει τον κόσμο μπας και δεν τηρεί τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της πανδημίας. Και λοιπόν; Επειδή το κράτος ξηγήθηκε φτου κι ελευθερία, εσύ θα… σεβαστείς το κράτος; Θα το πάρεις στα σοβαρά, ότι είναι υπεύθυνο και αξιόπιστο. Εσύ που μια ζωή, από τότε που γεννήθηκες το σκυλοβρίζεις, και δεν λέω ότι είχες άδικο.

Ρε, πλάκα μου κάντε; Ο Τσιόδρας και ο άλλος ο Χαρδαλιάς έκαναν τη δουλειά τους, και μπράβο τους. Το καταλαβαίνουν και τα ντουβάρια πως δεν θα συνεχιζόταν επ’ άπειρον η καραντίνα. Ήταν αναπόφευκτη η άρση των απαγορεύσεων, ακόμα κι αν ο κίνδυνος της διασποράς παραμένει στο κόκκινο. Μαγαζί είναι και το κράτος. Μπαίνουν και βγαίνουν λεφτά από την τσέπη του. Αν συνεχιστεί η απομόνωση των ανθρώπων στα σπίτια τους το μαγαζί θα ανατιναχθεί. Δεν θα έχει να πληρώσει, όχι μισθούς και τα δεδομένα έξοδα του, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ούτε χαρτί τουαλέτας να αγοράσει. Άρα, κορονοϊός ξεκορονοϊός θα επιστρέψουμε στη λεγόμενη κανονικότητα. Για να αρχίσουν να κονομάνε όλοι και κυρίως το κράτος.

Εσύ τι κάνεις, κύριος. Αμολιέσαι στους δρόμους διότι λασκάρησε τα πράγματα ο Μητσοτάκης; Φοβερό! Η ατομική ευθύνη, δηλαδή, πάει περίπατο. Δεν θα μας μαγκώσει ο χωροφύλακας να μας ρίξει πρόστιμο, οπότε έχουμε το ελεύθερο να κολλήσουμε κορονοίό. Κι αν την πατήσεις, τι; Θα τα βάλεις με τον Μητσοτάκη που δεν σε ενημέρωσε... επαρκώς.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ