ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ

 

Ο Μπιλ Γκαίητς είχε προβλέψει τον κορονοϊό. Μη βιαστούμε να πλέξουμε ιστορίες συνωμοσίας, κλεισμένοι στο σπίτι είναι καλύτερο - και για άνδρες- το κανονικό πλέξιμο με δυο βελόνες, το συνιστούν και οι ψυχίατροι. Κατ΄ αρχήν η πρόβλεψη, η αθώα και άδολη, έχει μια λογική. Θα προκύψει αύριο τούτο ή το άλλο διότι είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τα δεδομένα του σήμερα.

Βεβαίως γίνεται και η πονηρή πρόβλεψη. Αυτή με σκοπιμότητα. Είτε για να απειλήσει τον κοσμάκη, είτε για να τον προετοιμάσει να την αποδεχθεί χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Πάντα το κακό ξαφνιάζει.

Είναι και η πρόβλεψη θρησκευτικού τύπου. Η προφητεία αέρα πατέρα. Ο θρησκόληπτος το ΄χει σίγουρο ότι ο Θεός κάποια στιγμή θα αντιδράσει με την κραιπάλη, την ανηθικότητα του κόσμου.

Ο 65χρονος Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, από και ως που μυρίστηκε την εμφάνιση του COVID-19; Μια στιγμή. Δεν μιλάμε για τυχαίο άτομο. Είναι ο εγκέφαλος της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Ο αγνωστικιστής, όχι ακριβώς άθεος, πιστεύει στο άγνωστο, μάλλον δεν πιστεύει σε τίποτα, με την έννοια πως δεν έχει καταλήξει σε τι ακριβώς να πιστέψει.

Επόμενο θα σκεφτεί κανείς για ένα άτομο που με το δικό του μυαλό, με τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα επηρεάζεται τρομακτικά, σχεδόν εφιαλτικά, η οικονομία και η καθημερινότητα ανθρώπων και κρατών. Εγκατέλειψε την Microsoft και ο φιλάνθρωπος πλέον Μπιλ Γκαίητς με προσωπική περιουσία πλέον των 100 δις ασχολείται με το AIDS, την ελονοσία και ήδη με το κορονοίό.

Στη φώτο, ο Γκαίτς με τον άλλον τεράστιο της σύγχρονης τεχνολογίας, συνομήλικο του Στηβ Τζοπς, της Apple αυτός, επίσης του 1955, που πέθανε το 2011 και με τον οποίον είχαν μια σχέση παντοτινής αγάπης και μίσους.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ... ΘΑΥΜΑΤΑ