ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ;

 

Λένε για τον τσογλανισμό της νεολαίας που αμολιόταν στις πλατείες και έστηνε πάρτυ με αλκοόλ και ό,τι ακολουθεί αμέσως παρέα με άλλες αδελφές ψυχές, ''καταπιεσμένες'' κι αυτές από την καραντίνα. Δεν κατάλαβα, οι μεγάλοι και ώριμοι πως ξηγήθηκαν; Σα να μην προηγήθηκε η απειλή του κορονοϊού. Σα να εξαφανίστηκε ο κίνδυνος. Γι΄ αυτό στους δρόμους έγινε το έλα να δεις- και λέμε τι συνέβη, καμιά υπερβολή.

Και πέφτουν στα σοβαρά τραπέζια οι βαθειές αναλύσεις, οι βαρειές κριτικές. Ότι ο κόσμος σαλτάρησε από τον εγκλεισμό. Ότι τον είδε- συνειδητά ή ασυνείδητα- ως στημένο σχέδιο να τον περιορίσουν. Να, γιατί το ΄ριξε στην... αντίσταση, αντέδρασε, ξέσπασε, την πλήρωσε και η αστυνομική ''αυθαιρεσία''.

Και οι σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, που κολλάνε; Και οι καταστροφές Ι.Χ. αυτοκινήτων. Α, αυτές είναι δουλειές αντιεξουσιαστών. Μα, κι αυτοί θαρρούν πως μοιάζει με υποταγή το... σκύψιμο στα κυβερνητικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι είναι. Κάθε τι κρατικό, κυβερνητικό είναι ύποπτο και καταδικαστέο, και επιβάλλεται να πολεμηθεί, τι διάολο αντιεξουσιαστές είναι αν δεν αναδείξουν και τη δική τους... (αντι)εξουσία;.

Το ζώο φοβάται. Από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέχρι να ψοφήσει. Φοβάται μην το φάει ένα άλλο ζώο. Ο άνθρωπος δεν φοβάται για τη ζωή του. Το λένε οι επιστήμονες, πως ο άνθρωπος έχει μια καθημερινότητα από την οποία απουσιάζει ο άμεσος, ο απρόοπτος κίνδυνος για τη ζωή του. Και σκάει η επιδημία με τον κορονοϊό. Αντίδραση ανθρώπινη, όχι ζώου. Όλοι έξω, δεν τρέχει τίποτα. Και μπινελήκια. Για τους αληταράδες πιτσιρικάδες με τα πάρτυ στις πλατείες. Μπινελήκια και για την κυβέρνηση που μας στρίμωξε. Μπινελήκια και γι΄αυτούς που αψηφούν τον κορονοϊό μετά την καραντίνα.

Το μπινελήκι είναι ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ... ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ!