ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ; ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ... ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ!

 

Της δεδηλωμένης στην Μύκονο. Σ' όλα τα νησιά λίγο πολύ, αλλά η αστυνομία έχει πάθει την πλάκα της με τους... συνωστισμούς στη Μύκονο. Τα χρηματικά πρόστιμα με εξαψήφιο νούμερο και το λουκέτο με διψήφιο αριθμό ημερών στα νυχτερινά κέντρα δεν περιορίζουν το κακό. Έλεγχοι στα μαγαζιά, έφοδοι της αστυνομίας, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει.Και δεν φταίει ο... κόσμος. Όχι, βέβαια.

Οι μαγαζάτορες φταίνε. Τι φταίει ο σκύλος που γαβγίζει; Ούτε φταίει και το τζιτζίκι που τζιτζικάει. Έτσι και ο κόσμος. Πάει να γαβγίσει, θέλω να πω να διασκεδάσει, να πιει και να χορέψει, φταίει ο καταστηματάρχης, διότι ο παλιάνθρωπος δεν τηρεί τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. Και κινδτ=υνεύουν να κολλήσουν τον κορονοϊό τα σκυλιά και τα τζιτζίκια.

Ξέσφιξαν οι κώλοι στο καλοκαίρι μετά την πανδημία, μέχρι που ο Χρυσοχοίδης κατέβηκε ο ίδιος στην Μύκονο. Που γίνεται το σώσε. Άσε, είπε ο υπουργός δημοσίας τάξεως στον Χαρδαλιά, θα πάω εγώ στην Μύκονο να καθαρίσω τη μπουγάδα. Να μπει μια τάξη στη νύχτα, στα beach bar- restaurant και σία διότι το παραξεσαλώσανε, να απαγορεύσω και τα πριβέ πάρτυ σε σπίτια. Γιατί και εκεί πάνε και ο ένας πάνω στον άλλον, σκυλιά που γαβγίχουν και βόδια που μουγκρίζουν.

Τελικά. Πήγαν τζάμπα τα εκατομμύρια της κρατικής προπαγάνδας ''Μείνετε σπίτι''. Αμάν και πότε θα σπάσουμε τα δεσμά της καραντίνας. Γιατί, όμως, στα νησιά δεν τηρούνται αποστάσεις στα νυχτερινά κέντρα; Θαρρώ για δυο λόγους. Πρώτον, διότι κάποιοι δεν έχουν παρει στα σοβαρά τον κίνδυνο από τον ιό. Και, δεύτερον, διότι και να φοβούνται πράγματι, γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, το φόβο. Που σημαίνει, μια ζωή την έχουμε... , που έλεγε και το άσμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ''ΚΙΝΕΖΟΣ'' ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ