ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ... ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΕΞ!

 
Ταιριάζει αυτό που ανακάλυψαν οι πρώτοι φιλόσοφοι. Και συμφωνούν όλοι οι στοχαστές από καταβολής. Ότι ο άνθρωπος είναι ον τραγικό. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αν κάποιος πει το άλλο, και το πει με πάσα σοβαρότητα. Ότι ο άνθρωπος είναι της πλάκας άτομο. 
Άντρας και γυναίκα παντρεμένοι, αγαπημένοι, τέλος πάντων ούτε θέλουν, ούτε τους περνάει από το μυαλό να χωρίσουν. Κι όμως! Το σεξ δεν είναι προτεραιότητα στην καθημερινότητα τους. Αυτό επιβεβαιώνεται εδώ και 50 χρόνια με τις πανεπιστημιακές έρευνες, τη μια μετά την άλλη, πότε στην Αμερική, πότε στην τάδε και τη δείνα χώρα της Ευρώπης. 
 
Τι σημαίνει αυτό; Τι άλλο παρά το γνωστό από την εποχή του Αδάμ και  της Εύας. Ότι το δίποδο δεν κάνει και αυτό που του αρέσει. Ουδείς απ' όσους άντρες και γυναίκες έχουν βάλει το σεξ στην τρίτη και την τέταρτη μοίρα της προσωπικής τους ζωής θα πει πως δεν το γουστάρει. Κι όμως το... σνομπάρει.
 
Οι μισοί άγαμοι άνθρωποι που όμως βρίσκονται σε μόνιμη σχέση συνουσιάζονται λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Από τους παντρεμένους μόνο το 25% έχει σεξουαλική δραστηριότητα μια φορά την εβδομάδα. Το 17% μια φορά το μήνα. Το 10% περνάει χρόνος χωρίς να έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή. Τι μαρτυρούν αυτά τα στοιχεία;
 
Η τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό είναι. Παντρεύεται και περιορίζει το σεξ με το ταίρι του. Γιατί; Δεν είχε τέτοια σκέψη πριν το γάμο. Τέτοιο... κίνητρο. Τότε γιατί συμπεριφέρεται έξω από τις ίδιες τις επιθυμίες του, αλλά και τις ορμές του; Υπάρχει η - μαύρη- απάντηση. Η τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο άνθρωπος λειτουργεί, όχι μόνο στο σεξ, κάτω από την πίεση ''πνευματικών'' δικών του δυνάμεων, δυνάμεων από το μέσα του, που τον οδηγούν και κόντρα στα συνειδητά του Θέλω.   
 
Ποιος άνθρωπος θέλει πόλεμο; Ο κανένας. Ποιος δεν θέλει να επικρατεί ειρήνη; Ο κανένας. Κι όμως! Η ανθρώπινη Ιστορία είναι αίμα. Ανθρώπου αίμα από άνθρωπο. 
 
Χριστιανός είναι ο άνθρωπος. Τι είναι αυτό; Τραγικό, γελοίο, ανέκδοτο; Τι; Από διωκόμενος ο χριστιανός με θρησκεία της αγάπης έκανε χειρότερα, πολύ χειρότερα απ' όσα οι διώκτες του κάποτε. Φοβερό. Τραγικό. Να πιστεύεις στον Θεό της αγάπης και της ειρήνης και στο όνομα του Θεού σου να σκοτώνεις λαούς επειδή αρνούνταν να βαπτιστούν χριστιανοί. 
 
Γνωρίζει την γυναίκα της ζωής του, όνειρο του να την παντρευτεί και μετά το γάμο πλακώνεται μαζί της. Στο κρεβάτι να ξεσκιστεί μαζί της κατανοητό, και λογικό. Το ανθρώπινο, δηλαδή το παράλογο είναι τσακώνεται το αντρόγυνο. Και αναρωτιέται ο εξωγήινος: Γι'  αυτό παντρευτήκανε, για να σκοτώνονται μεταξύ τους κι όχι να συνουσιάζονται; Η τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ 40 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΗΣ