ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΕ Η ΣΚΑΡΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ

 

Παιδί μάλαμα ο Τρύφωνας, και από χαρακτήρα ο ευαίσθητος. Το πήρε και πολύ βαρειά όταν τον άφησε η Φιλιώ, μετά από ενάμισυ χρόνο σχέση. Το χειρότερο; Αυτό κι αν δεν χωνεύεται. Η γκόμενα τα ‘φτιαξε μ’ έναν χάλια. Με τύπο δέλτα εθνικής αν τον συγκρίνεις με τον Τρύφωνα.

Ο Τέλης είναι το πρώτο πιστόλι της παρέας. Και των περιχώρων. Έχει αναγάγει σε επιστήμη το γκομενιλήκι. Όποια γουστάρει την ρίχνει, και σε χρόνο ρεκόρ. Ο Τέλης, λοιπόν, έπιασε από κοντά το φιλαράκι τον Τρύφωνα, για να τον φέρει στα ίσα του μετά την κηδεία που έπαθε από την Φιλίτσα

- Τρύφωνα, εγώ ο Τέλης σου μιλάω. Δεν τρέχει τίποτα, ξεχασέτηνα. Λάβε υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχει άντρας στη γη, ακόμα και πιο μπάνικοι από εμάς, που να μην τους παράτησε γυναίκα. Και μέσα στη ζωή είναι η κυρία στη συνέχεια να ζευγαρώσει με δευτεράτζα. Με εντελώς δεύτερο πράμα. Συμβαίνουν τα τοιούτα, Τρυφωνάκο, δεν αξίζει να το πάρεις κατάκαρδα.
''Δεν μπορώ να το ξεπεράσω, ρε, Τέλη…, σου λέω με πονάει, δεν μου ξηγήθηκε καθαρά η…, ούτε το όνομά της δεν θέλω πια να αναφέρω…'', βγάζει την πίκρα του όλη ο Τρύφων. Απο τη άλλη, ο Τέλης επιμένει στο ίδιο μοτίβο:

- Ρε, Τρύφωνα, πώς να στο πω! Δεν αξίζει να σε βασανίζει. Γράψτηνα κανονικά. Και πίστεψέ με, μετά από μια εβδομάδα, άντε το πολύ δέκα μέρες, θα τα βάζεις με τον εαυτό σου, που το ‘ χες πάρει τόσο παραπονιάρικα. Σε παρακαλώ, τέρμα η κλάψα.

Πράγματι. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ο Τρύφωνας είχε σχεδόν ξεχάσει την Φιλιώ, και σ' αυτό βοήθησε, όχι το κατηχητικό του Τέλη, αλλά η δική του γκλάβα. Κατάλαβε πως το κορίτσι ήταν σκάρτο, κι ευτυχώς, χίλιες φορές ευτυχώς που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Που δεν συνέχισε μαζί της ένα νταραβέρι καταδικασμένο, αφού εκείνη δεν ήταν αυτή που πραγματικά ήθελε. την είχε υπερεκτιμήσει.
Και χωρίς την Φιλιώ υπάρχει ζωή, καλύτερη ζωή..
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΩΡΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ