ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

 
Κάποτε όλη η Ελλάδα κατά το απογευματάκι ήταν στην τσίλια να ακούσει πως κάθισαν τα νούμερα στη Σοφοκλέους. Το ξεχάσαμε; Και το κάποτε δεν είναι πολύ μακριά, μόλις πριν είκοσι χρόνια σταμάτησε το αμόκ του χρηματιστηρίου. Σήμερα άλλαξε η βιόλα. Σήμερα περιμένουμε τα νούμερα των κρουσμάτων, τόσα στην Ελλάδα όλη, τόσα στην Αττική, και τόσοι οι νεκροί.
Ποιος φταίει για το κακό; Που η πανδημία μας έκλεισε στο σπίτι, μας υποχρεώνει να φοράμε μάσκα, να αλλάξουμε τη ζωή μας, δηλαδή την καθημερινότητα και τα οικονομικά μας. Και να μη ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός αν και πότε θα λήξει το έργο.
Αλήθεια, ποιος φταίει; Που δεν περιορίζεται το μικρόβιο. Που κάθε μέρα σκοράρει. Ο Τσιόδρας φταίει. Μιλάμε σοβαρά. Ο Χαρδαλιάς φταίει. Ο Μητσοτάκης. Ποιος άλλος; Δεν φταίμε εμείς. Ο κόσμος. Ποτέ δεν φταίει ο κόσμος. Πάντα ο υπαίτιος είναι ένας άλλος. Όχι εμείς.
Γι' αυτό οι πολιτικοί, οι κυβερνητικοί και οι της αντιπολίτευσης, δεν είπαν και δεν θα πουν ποτέ ότι φταίμε κι εμείς. Κάποιοι απ' εμάς. Φταίνε οι τουρίστες, μια απόφαση του υπουργού, τέλος πάντων κάτι που είναι  έξω απ' εμάς. 
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...