ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΣ…

 

Εδώ είμαστε! Που ακριβώς είμαστε; Στο σήμερα, που είναι πιο άσχημο από το χθες, και είναι άγνωστο αν θα γίνει ακόμα πιο άσχημο από το τώρα.

Προ ημερών έδωσα πρόβλεψη λοιμωξιολόγου της κυβερνητικής ομάδας, ότι τον Νοέμβριο τα κρούσματα θα παίζουν κάθε μέρα σταθερά πάνω από χίλια, και τον Δεκέμβριο τρεις με τέσσερις χιλιάδες. Ψιλοέπαιξε έξω ο επιστήμονας διότι το χιλιάρι το καβαλήσαμε από τις τελευταίες μέρες Οκτωβρίου.

Εδώ είμαστε! Που ακριβώς είμαστε; Είπαμε. Στο άγνωστο. Στην ευχή που έβγαινε από το στόμα των παλαιών ανθρώπων ''Και μη χειρώτερα... ''. Ας ελπίσουμε το κακό να σταματήσει μέχρις εδώ, μην πάθουμε τα χειρώτερα.

Βεβαίως, υπάρχει το χειρώτερο. Γιατί, όμως; Επειδή ο κόσμος, κάποιος κόσμος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και συγκεκριμένος, να τραυματίσει περισσότερο τις ζωές μας.

Βεβαίως, υπάρχει το χειρώτερο. Επειδή κάποιος κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την δημόσια απειλή του κορονοϊού. Δεν του αρέσουν τα μέτρα. Τα θεωρεί επίθεση στην καθημερινότητα του. Και εχθρικά στην τσέπη του. Το ότι έχει δίκαιο δεν σημαίνει πως κρατάει σωστή στάση. Φτάσαμε, άλλωστε, εδώ που φτάσαμε διότι από την πρώτη στιγμή του προβλήματος, αλλά και στη συνέχεια, ακόμα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, τα μέτρα υπονομεύονται από ένα ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗ… ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ