ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ

 

Ένας τύπος με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε με σκοπό να σκοτώσει 52χρονο ιερέα, Έλληνα στη γαλλική πόλη Λυών. Δεν τα κατάφερε ο δράστης, μόνο τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον παπά έξω από την ορθόδοξη εκκλησία. Γιατί έγινε τούτο το κακό; Δεν ξέρεις.

Ε, αφού δεν ξέρεις, κρατάς βουλωμένο το στόμα σου. Δεν βγάζεις συμπέρασμα. Δεν κατηγορείς κανένα, αν δεν ξέρεις τι στο διάολο συνέβη και ποιο είναι το κίνητρο του συμβάντος.

''Που βαδίζει η ανθρωπότητα;… Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη… Μια θρησκεία να οπλίζει τα χέρια των τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών… ''. Αυτά τα βαρειά και πομπώδη πρόλαβε να πει ο αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος Ιερώνυμος για την απόπειρα δολοφονίας σε ορθόδοξο συνάδελφο. Χωρίς να γνωρίζει τίποτα επί της ουσίας, σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός.

Περιττό να αναφερθεί πως ο κύριος Ιερώνυμος θα το είχε ραμμένο το στόμα του, αν θύμα της εγκληματικής ενέργειας ήταν παπάς αλλοδαπός ή άλλου δόγματος.

Τελικά. Αυτός που την άναψε στον παπά δεν ήταν μουσουλμάνος, ούτε τρομοκράτης. Ένας κερατάς ήταν. Η σύζυγος του πηδιότανε με τον Έλληνα ιερέα, θεολόγο και ιστορικό (φώτο, στο κέντρο), ο οποίος είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών. Συμφωνώ με τον Ιερώνυμο! Δηλαδή; Επαναλαμβάνω τα λόγια του ιεράρχη μας:

''Που βαδίζει η ανθρωπότητα;… Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη… Ένας παντρεμένος άνθρωπος του Θεού να απατά την γυναίκα του με την σύζυγο εκείνη που φοράει κέρατα στον δικό της σύζυγο''.

Διαβαστε ακομα:

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ