Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΚΛΩΝΤ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΡ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

 
Σύμφωνα με το ντοκυμανταίρ, που γυρίστηκε με θέμα τη ζωή της, μεγάλωσε σε μοναστήρι και από μικρή έδωσε όρκο αγνότητος. Ότι δεν θα συνουσιαστεί ποτέ με άνδρα. Λέγεται ότι δεν πάτησε τον όρκο της, άλλωστε ήταν «λευκοί» και οι δύο της γάμοι. Θεωρούσε, άλλωστε, πράξη αηδιαστική το σεξ και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα για άτομα άνω των 40 χρόνων. Περί ποιας κυρίας η κουβέντα; Για την ''Μαντάμ'' Κλώντ, μια αληθινή σταρ της πορνείας. Η πιο διάσημη προαγωγός στον κόσμο. Αποδεκτή από τα πιο μεγάλα ονόματα του πλανήτη, λόγω της υψηλής ποιότητας της προσφοράς της και βέβαια, για τη διακριτικότητα των υπηρεσιών της.

Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 19 Δεκεμβρίου, το 2015, πέθανε στα 92 της χρόνια η Φερνάντ Γκρυνταί (φώτο), παγκόσμια γνωστή στους πελάτες της ως ''Μανταμ Κλώντ'', αξίζει να γνωρίσουμε την γυναίκα θρύλος της high society πορνείας. Δούλευε με κορίτσια που δεν ήταν εντελώς πουτάνες, απλά ήταν αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν για ένα διάστημα την πορνεία, με σκοπό να πιάσουν την καλή.

Απ' αυτές τις ημιπόρνες ή καθωσπρέπει βίζιτες μια ήταν ηθοποιός, άλλη ζωγράφος, άλλη χορεύτρια, άλλες φοιτήτριες, κοπέλλες με διαφορετική προοπτική και από διάφορες χώρες συνεργαζόντουσαν  με το «σπίτι» της μαντάμ . Διαθέσιμες για τον Τζών Κένεντυ, τον Καντάφι, τον Σάχη της Περσίας, τον Μάρλον Μπράντο, τον Ντε Γκωλ, τον Πομπιντού, μερικά τρανταχτά ονόματα από τους πελάτες της Μαντάμ Κλωντ.

Ο δεξιός πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν έβαλε στο σημάδι τα μπουρδέλα πολυτελείας και η μαντάμ αναγκάστηκε να μετακινηθεί στην ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες. Επέστρεψε στο Παρίσι, όταν εξελέγη πρόεδρος ο σοσιαλιστής Φρανσουά Μιτεράν, «επισκέπτης» της κι αυτός, όχι τακτικός. Για να αντιληφθεί κανείς την αύρα της κοσμικότητας, της διασημότητας που κουβαλούσε επάνω της η μαντάμ, αρκεί να σημειωθεί πώς χαρακτηρίστηκε σπουδαιότερη η δίκη της απ’ εκείνη της ''υπόθεσης Ντρέυφους''.

Η μαντάμ συνελήφθη επί προεδρίας Μιτεράν όταν την κάρφωσε υποψήφια πεταλουδίτσα την οποία η μαντάμ είχε απορρίψει. Δεν την θεώρησε κατάλληλη για τον «οίκο» της. Τελικά, τιμωρήθηκε με ολιγοήμερη φυλάκιση, ποινή περισσότερο συμβολική, κι όταν βγήκε από τη φυλακή βρήκε το δώρο ενός πελάτη της. Ένα του κουτιού Fiat, από τον Τζιάνι Ανιέλι.

Μια φορά ο Ανιέλι, μετά από βραδιά στης μαντάμ, πήρε όλα τα κορίτσια μαζί του στην Αμερική, στη Μασαχουσέτη. Το πιο ακραίο όργιο λέγεται ότι ήταν εκείνο που ζήτησαν από την Κλώντ ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας, που επισκέφθηκαν μαζί το «σπίτι» της, στη Rue de Mariguan, αριθμός 18, λίγα μόλις μέτρα από τα γραφεία του προεδρικού “Paris Match”.

Στο πελατολόγιο της μαντάμ και κρατικές μυστικές υπηρεσίες, πρώτη απ’ όλες η CIA. Τους προμήθευε κορίτσια για ειδικές περιπτώσεις κάποιων πολιτικών, όταν αυτοί συμμετείχαν σε διεθνή συνέδρια.
Από τη βιογραφία της με τίτλο «Μadam», το 1994, μαθαίνουμε ότι ήταν οργανωμένη στη γαλλική αντίσταση κατά των Γερμανών, ότι κλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ως γυναίκα δεν μετρούσε, ήταν και κοντή, όμως στον τομέα της ήταν ασυναγώνιστη. 
Το τελευταίο. Η περιβόητη Κλωντ περιφρονούσε τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. «Άνδρες; Είναι πορτοφόλια! Γυναίκες; Είναι τρύπες!» Το είπε, δεν χρειάστηκε να το χάραξαν και στον τάφο της.
Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ