ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

 

Είναι μητροπολίτης. Δουλειά του είναι να λέει το Λόγο του Θεού. Τίποτα άλλο. Ό,τι άλλο είναι εκμετάλλευση της πίστης του αφελούς χριστιανού. Ο οποίος δεν ξέρει τι πιστεύει. Αν ήξερε ο πιστός, τότε θα έλεγε του παπά ''Κομμένη, πάτερ, δεν θα μου πεις εσύ αν θα κοινωνήσω ή όχι, αν θα κάνω εμβόλιο ή όχι''.

Έτσι είναι. Ο ιερέας, μητροπολίτης ή όχι, να μιλάει μόνο αν γνωρίζει τη βούληση του Θεού. Αν ο παντοδύναμος εγκρίνει το εμβόλιο ή επιτρέπει άφοβα τη θεία κοινωνία.

Ένας μητροπολίτης, ο Σερβίων και Κοζάνης, στο όνομα Παύλος, στη λειτουργία της πρωτοχρονιάς κάλεσε το… ποίμνιο να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από το κορονοϊό. Και να αγνοήσουν τους φανατικούς της θρησκείας, τους ιερείς που λένε ότι η πίστη αρκεί.

Ποίμνιο. Έτσι είναι. Πρόβατα είναι οι πιστοί. Και οφείλουν να ακούν τι συμβουλεύει ο ποιμήν. Ο ιεράρχης. Να μην κάνετε εμβόλιο. Να κάνετε εμβόλιο.

Πλάκα κάνουμε; Παίζουν με τον Θεό. Να κάνουμε ή όχι εμβόλιο; Δεν είναι δυνατόν ο Ύψιστος να είναι και με τα δυο.

Είπε στα πρόβατα και το άλλο ο μητροπολίτης Παύλος: ''Δεν μας ενδιαφέρει αν οι επιστήμονες δεν πιστεύουν στον Θεό, δικό τους πρόβλημα. Αυτά που λένε οι επιστήμονες για τον κορονοϊό είναι σωστά και να τους ακούτε''.

Εγώ, όμως, έχω πρόβλημα με τον άπιστο, επιστήμονα. Ως ποίμνιο δεν εμπιστεύομαι τον άπιστο. Και οι πιστοί ιεράρχες από την άλλη δεν έχουν μια φωνή και με μπερδεύουν εμένα το προβατάκι.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 Ο... ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ