ΜΕ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΡΜΑ

 

Πρώτη φίρμα έγινε η κυρία Σοφία Μπεκατώρου, μετά την δημόσια καταγγελία της ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Δεν έγινε ακριβώς, την έκαναν πρώτη φίρμα τα ΜΜΕ. Είναι η δύναμη των μέσων ενημέρωσης. Η εξουσία τους. Χωρίς την προβολή που γνώρισε η ολυμπιονίκις, ο βιασμός της θα περνούσε απαρατήρητος.

Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Τα ΜΜΕ αποφασίζουν. Ολυμπιακά μετάλλια κέρδισε η Μπεκατώρου, αλλά ο κόσμος στην Ελλάδα την έμαθε όταν έσκασε η εξομολόγηση της, ότι υπήρξε θύμα αρσενικής βίας πριν 23 χρόνια. Επειδή τα μέσα την είχαν περάσει στο ντούκου για τις αθλητικές της επιτυχίες.

Το ζητούμενο είναι να γίνει φίρμα από τα ΜΜΕ το γεγονός. Ο βιασμός. Η σεξουαλική παρενόχληση, είτε σε βάρος γνωστής, είτε άγνωστης γυναίκας. Να αναδειχθεί το έγκλημα και να καταδικαστεί. Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως; Ο τύπος εκμεταλλεύεται το βιασμό, όπως κάθε τι που πουλάει. Που τραβάει την προσοχή. Μέχρι εκεί, όμως.

Απόψε η Μπεκατώρου θα εμφανιστεί και στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Το κοινωνικά ιδεώδες είναι τα ΜΜΕ με την εξουσία τους, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως μεγαλύτερη από την πολιτική και τη δικαστική, να το τραβάνε μέχρι τέρμα. Μέχρι να τιμωρηθεί ο θύτης. Μέχρι να δικαιωθεί το θύμα. Όχι απλά να το πλασάρουν τα ΜΜΕ μόνο για να κερδίζουν εντυπώσεις, και να το ξεχνάνε όταν ο κόσμος το… βαρέθηκε.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ… ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ, ΠΟΣΕΣ;