Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 
Κράταγα κάποιες κουβέντες από τον σοφό γεροντάκο της παραγειτονιάς, πιτσιρικάς εγώ, αμούστακος ακόμα και με κοντό παντελόνι, όπως θα έλεγε ο ερασιτέχνης ποιητής. Μιλούσε ο ασπρομάλλης και ρακένδυτος πρεσβύτης, όπως θα τον χαρακτήριζε ο κουλτουριάρης γραφιάς, κι εγώ σημείωνα στο μυαλό μου τα αποφθέγματα της γνώσης και της σοφίας.

- Όλα τα κακά έχουν έρθει από τη δύση, τα καλά της ζωής είναι τα προερχόμενα από την ανατολή.

Να, ένα δίδαγμα του γέρου, που μάλλον δεν ισχύει διότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από ανατολή πλευρά. Μια κινέζικη πόλη, Ουχάν στο όνομα, με 11 εκατομμύρια πληθυσμό, και το μαύρο κακό απλώθηκε σε κάθε άκρη της γης. Από τον περασμένο Μάιο, όμως, κρούσματα μηδέν στην Ουχάν, διότι οι κιτρινιάρηδες δεν ήταν μαλάκες να περιμένουν το εμβόλιο. Με το που έσκασε το δηλητήριο στον αέρα, αποφάσισαν lockdown, κι όταν λένε lockdown οι κοντοστούπηδες εννοούν  lockdown, που σημαίνει αποφασίζουμε στρατιωτικό νόμο, όλα κλειστά και όλοι μέσα στο τσαρδί τους μέχρι νεωτέρας. Στη φώτο, η απόδειξη ότι στην Ουχάν έχουν ξεχάσει την πανδημία και η ζωή έχει επιστρέψει στους ρυθμούς στις εικόνες π.Κ (Προ Κορονοϊού).

Στα μέσα του 14ου αιώνα εξοντώθηκε το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Ευρώπη από την πανώλη. Θέρισε κοσμάκη η αρρώστια που είχε έρθει κι αυτή από της ανατολής τα μέρη, παππούλη. Οι Κινέζοι, βέβαια, απολογούνται με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, ότι δεν ήταν οι σκόπιμα ή όχι πρωτομάστορες της βρωμοδουλειάς, αλλά θύματα από κάτι κατεψυγμένες μπριτζόλες που ήρθαν στα χώματα τους από Αυστραλία. Κάτι τέτοια λένε.

Ένας χρόνο πέρασε κιόλας που γαμήθηκε το σύμπαν από τον Covid-19. Κι αν δεν έμπαινε στο παιχνίδι ο εμβολιασμός η ζημιά στο λαόυ λάου ή εκτός ελέγχου θα σακάτευε ανθρωπάκια αλά πανούκλας πριν 670 χρόνια. Τότε λέγανε ότι ο Θεός με την πανούκλα τιμωρούσε τους ανθρώπους για τα κρίματα τους. Και επειδή η πανδημία βαρούσε και τα ζώα, που μολύνονταν από τους ανθρώπους, σίγουρα ο Ύψιστος είχε λόγους να στείλει το θείο μήνυμα του και στα ζώα. Ποιος μαλάκας λέει ότι δεν φταίνε κι αυτά.

Την τελευταία ημέρα του 2019, 31 Δεκεμβρίου, οι Κινέζοι ενημερώνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πως στην Ουχάν ''κάτι τρέχει''. Από τα πρώτα κρούσματα διαπιστώνει την απειλή η επιτροπή του ΠΟΥ και στις 30 Ιανουαρίου του 2020 βαράει επίσημα το καμπανάκι και καλείται ο πλανήτης να αντιδράσει σε διεθνές επίπεδο μπροστά σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης.

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ