Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗ

 

Έπεσε ξαφνικά στο κρεβάτι ο πενηντάχρονος άρχοντας της κομητείας, κάπου στα βόρεια της μεσαιωνικής Αγγλίας. ''Τι έχεις, αγαπημένε μου;… '' ανησύχησε η 60χρονη σύζυγος. ''Θα καλέσω αμέσως τον γιατρό''.

- Μην κάνεις τον κόπο, θα πεθάνω. Αυτό που ζητώ, και είναι η εσχάτη επιθυμία μου, στο όνομα του αγίου George, να έρθει να ξαπλώσει δίπλα μου η Ρόζυ…

Τι, αλήθεια, έχει προηγηθεί για να ζητήσει ο κόμης, από την ίδια την σύζυγο του, να φροντίσει για τούτο το σκανδαλώδες χατήρι; Κοινό μυστικό στον Πύργο ότι η Ρόζυ είναι, μάλλον ήταν μέχρι πρόσφατα, η ερωμένη του κόμη. Δεν τον ήθελε πια η 19χρονη υπηρέτρια κι αυτός δεν βρήκε άλλο τρόπο να την χαρεί στην αγκαλιά του. Ετοιμοθάνατος στο όνομα της τελευταίας του επιθυμίας εκβίασε σύζυγο και ερωμένη.

- Σας ικετεύω, αρχόντισσα μου, μην επιμένετε, αδυνατώ να υπακούσω, είναι έξω από την ηθική μου… , έδειχνε αμετάπειστη η Ρόζυ.

Σαλτάρησε η κόμισσα! ''Τι είναι αυτά τα τρελά που μου αραδιάζεις, λες και δεν ξέρω τι τσουλί είσαι, και δυο χρόνια τώρα βγάζεις τα μάτια σου με τον άντρα μου. Τσακίσου γρήγορα στο δωμάτιο του, ο άνθρωπος πεθαίνει… ''.

Ολόγυμνη και παριστάνοντας την θυμωμένη η Ρόζυ παραπονείται στον πρώην γκόμενο της: ''Δεν είσαι καλό αγόρι, γιατί δεν αποφασίζεις να με ξεχάσεις, όπως σε ξέχασα εγώ... ''. Ο κόμης όσο χαϊδεύει τα ανθηρά της στήθη της ψιθυρίζει τη μαύρη αλήθεια:

- Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πεταλουδίτσα μου. Έχω πάρει δηλητήριο και θα πεθάνω…

Μεμιάς η Ρόζυ πετιέται από το κρεβάτι και χωρίς καν να ρίξει ένα ρούχο επάνω της τρέχει στην κόμισσα. ''Καλή μου κυρά, το και το… Φωνάξτε τον γιατρό κι όλοι να προσευχηθούμε στην Θεοτόκο''.

Ψύχραιμη η κόμισσα χαστουκίζει την Ρόζυ. ''Πάψε, αναιδεστάτη. Θα κάνεις ό,τι σε διατάζω, διαφορετικά δεν πρόκειται να ξαναδείς τον αραβωνιάρη σου, θα σε πετάξω στο μπουτρούμι''.

Φώναξε δυο αυλικούς η κόμισσα, έγραψε μπροστά τους δυο παραγράφους σε μια κόλλα χαρτί και οι τρεις μαζί κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο του συζύγου της. ''Υπογράφεις εδώ και μου παραχωρείς όσα δικαιούμαι μετά το θάνατο σου, διαφορετικά η Ρόζυ δεν επιστρέφει στο κρεβάτι σου, για να τελειώσεις ό,τι άρχισες… ''.

Υπογράφει ο θανάσιμα καψούρης με την Ρόζυ κόμης, και περιμένει ξανά στην αγκαλιά του την δούλα, στο λίγο χρόνο που του απομένει. Πράγματι, η κόμισσα έδωσε εντολή να φέρουν πίσω την Ρόζυ, αλλά… Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί, την είχε ήδη κοπανήσει από το κάστρο με τον Πατρίκ, τον αμαξά του κόμη.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΙΒΙΕ ΚΛΗΡΩΣΕ ΔΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ