ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 
H φώτο είναι από παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη. Μπουκάγιο Σάκα, Άγγλος διεθνής από τη Νιγηρία και Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, από την Γκαμπόν, οι δυο καλύτεροι παίκτες της λονδρέζικης ομάδας. 
Βγήκε στην αρένα ο Ολυμπιακός με πέντε μαύρους στους ένδεκα. Τόσους στην ενδεκάδα της είχε και η Άρσεναλ. Και οι δυο εταιρείες στο ρόστερ τους έχουν κι άλλους ποδοσφαιριστές καταγωγής Αφρικής ή Ασίας. Γενικά, τα ευρωπαϊκά κλαμπ αβέρτα κουβέρτα κάνουν συμβόλαια με κατάμαυρους, μισομαύρους, απλά μελαψούς, σκούρους ή μαϊμού λευκούς. Δεν μ’ αρέσει αυτό το φαινόμενο.

- Είσαι ρατσιστής;

Δεν κάνουμε συζήτηση αν μπαίνει στο τραπέζι μια τέτοια ανόητη ερώτηση. Οι ερωτήσεις είναι δεκτές μόνο αν δεν στρέφονται προσωπικά εναντίον του άλλου κι αν δεν προκαλούν σκέψη.

- Άσε τις υπεκφυγές, σε ρωτάω αν έχεις πρόβλημα με τον όποιου άλλου χρώματος ποδοσφαιριστή.

Πειράζει που έχω πρόβλημα; Ναι, μ’ ενοχλεί να βλέπω ευρωπαϊκή ομάδα με- όπως τους λένε-  έγχρωμους ή νέγρους. Στην Αγγλία το 50% και στην Γαλλία το 60% είναι με παίκτες από μαύρες χώρες ή που γεννήθηκαν στην Ευρώπη. Αυτή η κυριαρχία της μαυρίλας δεν έχει να κάνει με το χρώμα και τον… ρατσισμό. Για τον ίδιο λόγο δεν γουστάρω τον λευκό, τον Ευρωπαίο να φοράει φανέλα αραβικής ή γιαπωνέζικης ΠΑΕ.

- Τι διάολο είναι αυτό που σε χαλάει, αφού δεν είσαι ρατσιστής;

Το πράμα μαρτυράει ότι μεταπολεμικά ο πλανήτης μπήκε σε λούκι. Μπερδευτήκαμε και μη μου πεις πως ήταν στο πρόγραμμα. Συζητάμε χωρίς να ακουμπάμε καν αν η λευκή ή μαύρη φυλή είναι ανώτερη. Το θέμα είναι πως δεν μένει ο καθένας στον τόπο του; Αυτό είναι το θέμα. Και το ότι ξεσπιτώνεται, ξεριζώνεται, σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι ανίκανος από την εποχή του Αδάμ να ζήσει ειρηνικά. Ο πόλεμος γεννάει πείνα και δυστυχία, και διώχνει τους πληθυσμούς στη μετανάστευση.

Κανένας δεν το κουνάει από τα χώματα του. Η βία και η ανισότητα, προϊόντα ανθρώπινα, είναι η αιτία των μετακινήσεων από τόπο σε τόπο, από ήπειρο σε ήπειρο. Ε, αυτή την κατάρα - που δεν σταματάει μέχρι σήμερα, και δεν πρόκειται να σταματήσει να δέρνει την ανθρωπότητα-  τη φωτίζουν οι μεταγραφές στη μπάλα. Κι έχεις τον γελοίο δήθεν πολιτικοποιημένο, με την εκ γενετής εμπάθεια, να σε ρωτάει ''Είσαι ρατσιστής;''.

Ναι, είμαι ρατσιστής, δεν χωνεύω τη φυλή του ηλίθιου.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΗΤΑΝ… ΜΠΟΛΙΚΑ